Ηλεία

Βάλμη Πηνείας: Χωρίς νερό έξι νοικοκυριά!

Ακούστε το άρθρο

Το νερό- νεράκι λένε τον τελευταίο μήνα έξι οικογένειες στον συνοικισμό της Βάλμης στην περιοχή της Πηνείας του δήμου Ήλιδας, καθώς οι βρύσες τους έχουν στερέψει εξαιτίας προβλήματος στο δίκτυο ύδρευσης.

Οι κάτοικοι δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και έχει μετατρέψει σε Γολγοθά την καθημερινότητά τους.

Όπως καταγγέλλουν στην ‘Π’, τα προβλήματα κάνουν την εμφάνισή τους την τελευταία διετία, ωστόσο τον τελευταίο μήνα περίπου οι βρύσες των έξι νοικοκυριών σταμάτησαν να βγάζουν νερό.

Βούλωσαν οι σωλήνες!

Αμέσως κλήθηκε η Υπηρεσία Υδάτινων πόρων του δήμου Ήλιδας και το συνεργείο που μετέβη στο χωριό έκανε δύο τομές για να μπορέσει να εντοπίσει το πρόβλημα και όπως διαπιστώθηκε έχουν βουλώσει οι σωληνώσεις από τα άλατα και με δεδομένο ότι από το σημείο που βρίσκεται η δεξαμενή δεν υπάρχει πίεση στο δίκτυο για να φθάσει το νερό στις έξι κατοικίες που βρίσκονται στην βορειοδυτική πλευρά του χωριού, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στερέψουν οι βρύσες.

Παρά το γεγονός ότι δόθηκε η υπόσχεση αποκατάστασης της βλάβης, οι κάτοικοι βρίσκονται στο ‘περίμενε’ για περισσότερες από είκοσι ημέρες, βιώνοντας το μαρτύριο της σταγόνας.

Νερό με τους κουβάδες

Σε ορισμένες κατοικίες τρέχει ελάχιστο νερό μόνο τις πρωινές ώρες, σε κάποιες άλλες καθόλου, σε κάθε περίπτωση πάντως η καθημερινότητα, και μάλιστα εν μέσω θέρους, έχει μετατραπεί σε μαρτύριο.

Οι κάτοικοι αγοράζουν νερό για να πιουν και να μαγειρέψουν, δεν έχουν όμως καθόλου νερό για να πλύνουν τα ρούχα τους και να πλυθούν οι ίδιοι, δεν έχουν νερό για την τουαλέτα, δεν μπορούν να ποτίσουν τα λουλούδια τους, αδυνατούν να καθαρίσουν τα σπίτια τους.

Αναγκάζονται να κουβαλούν νερό με κουβάδες από μία πηγή στο χωριό, ενώ καταφεύγουν σε γείτονες για να κάνουν ένα μπάνιο!

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Γιώργος Ζάρρας ζήτησε την κατανόησή τους και χθες το μεσημέρι έστειλε συνεργείο προκειμένου σήμερα να προχωρήσει στο έργο καθαρισμού του αγωγού προκειμένου να αρχίσουν και πάλι να υδροδοτούνται οι κατοικίες, με τους κατοίκους να περιμένουν τουλάχιστον αυτή τη φορά να γίνει η υπόσχεση πράξη.

Όλη η επικαιρότητα