Πολιτική

Βαλς: Υπάρχουν βάσεις για συμφωνία, δεν είναι ταμπού το χρέος

vals_yparhoyn_vaseis_gia_symfonia_den_einai_tampoy_to_hreos.jpg
Ακούστε το άρθρο
«Υπάρχουν οι βάσεις για μία συμφωνία» με την Ελλάδα, δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «θέμα ταμπού» στην αναδιάρθρωση του χρέους.

Η Γαλλία «είναι πεπεισμένη» ότι δεν μπορούμε «να αναλάβουμε το ρίσκο μίας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη» σημείωσε ο γάλλος πρωθυπουργός «τόσο για οικονομικούς, αναμφίβολα, λόγους… αλλά, κυρίως, για πολιτικούς λόγους».

Η έξοδος, για πρώτη φορά, μιας χώρας από την ευρωζώνη, θα αποτελούσε «έναν κίνδυνο για την παγκόσμια ανάπτυξη και οικονομία», πρόσθεσε ο Βαλς.

«Η Ευρώπη είναι αυτή που διακυβεύεται», τόνισε καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να «κάνει τα πάντα για την εξεύρεση μιας συμφωνίας».

«Η συμφωνία αυτή είναι απαραίτητη, αρχικά για την Ελλάδα γιατί η έξοδός της από την ευρωζώνη θα βυθίσει τον ελληνικό λαό σε μια αβάσταχτη κατάσταση και επίσης είναι απαραίτητη για την συνοχή και την ενότητα της ευρωζώνης και συνεπώς της Ευρώπης» σημείωσε.

«Δεν παίζουμε με την Ιστορία, δεν παίζουμε με μια χώρα όπως η Ελλάδα», τόνισε ο Βαλς.

Ο γάλλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε εξάλλου τη διεξαγωγή συζήτησης, χωρίς ψηφοφορία, στη γαλλική εθνοσυνέλευση, η οποία θα αρχίσει από την Τετάρτη. 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Όλη η επικαιρότητα