Ηλεία

«Βάλτε φώτα» – Να μην χαθούν άλλες ζωές στους δρόμους της Ηλείας

«Θάνατος» οι σκοτεινοί δρόμοι της Ηλείας...
Ακούστε το άρθρο

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε στην περιοχή της Κάστας και ευρύτερα του Πύργου η τραγική απώλεια του 64χρονου Χρήστου Μπενάκη, ο οποίος αποτέλεσε ένα ακόμα θύμα στους αιματοβαμμένους δρόμους του νομού και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη λίστα των νεκρών.

Στο λάθος σημείο, τη λάθος ώρα φαίνεται πως βρέθηκε ο άτυχος άνδρας, προορισμός του οποίου πιθανότατα ήταν η οικία του μιας και μένει σε κοντινή απόσταση από το σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο.

Στο άκουσμα της τραγικής απώλειάς η θλίψη ήταν μεγάλη καθώς αφήνει πίσω του μία κόρη.

«Θάνατος» οι σκοτεινοί δρόμοι της Ηλείας

Αυτό στο οποίο πρέπει να σταθεί κανείς περισσότερο είναι η φωταγώγηση των δρόμων ταχείας κυκλοφορίας του νομού. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες συναντάμε ανάλογους δρόμους στο σκοτάδι, με τον κίνδυνο ατυχημάτων να διπλασιάζεται αυτόματα.

Μάλιστα τον τελευταίο χρόνο, έχουν σημειωθεί αρκετά θανατηφόρα ατυχήματα εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας που έχουν οι δρόμοι δίχως φωτισμό. Ελάχιστες μέρες νωρίτερα στον Πύργο και στην Ε.Ο. Πύργου- Πατρών, στη διασταύρωση του νοσοκομείου, με την απώλεια ενός 41χρονου ΡΟΜΑ μετά από παράσυρση από διερχόμενο ΙΧ., πριν λίγο καιρό στο Λευκοχώρι και πάλι με παράσυρση πεζού από ΙΧ επιβατηγό που είχε προσπαθήσει να διασχίσει την εθνική οδό, σχεδόν δύο χρόνια πριν με τη γνωστή περίπτωση του γνωστού ΡΟΜΑ Μήτσου στην Κατακόλου, είναι μερικά μόνο από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα θανατηφόρων ατυχημάτων το τελευταίο διάστημα σε δρόμους που τα φώτα απουσίαζαν.

Ειδικά το συγκεκριμένο σημείο στην Κατακόλου αποτελεί κίνδυνο- θάνατο για τους διερχόμενους οδηγούς και τους πεζούς, αφού έχει δώσει κατά καιρούς αρκετά τροχαία ατυχήματα, άλλα σοβαρότερα και άλλα ελαφρύτερα.

Οι αρμόδιοι φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια;

Οφείλουν να κοιτάξουν το ζήτημα της φωταγώγησης των δρόμων σε όλη την Ηλεία, μιας και εν έτει 2022 δεν είναι δυνατόν να αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους ενός τροχαίου.

Η Ηλεία εκπέμπει SOS! Ακούει όμως κανείς; Αναμένουμε άμεσα να υπάρξει λύση στο πρόβλημα αυτό, γιατί ολοένα και λιγοστεύει ο πληθυσμός.

Όλη η επικαιρότητα