Ελλάδα

Βανδαλισμοί τα Χριστούγεννα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

vandalismoi_ta_hristoygenna_sto_panepistimio_athinon.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Σήμανση μπήκε αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα στο τμήμα Πληροφορικής, όπου κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την αργία και μπήκαν στο Πανεπιστήμιο. Ανάστατοι είναι καθηγητές που ψάχνουν  οι εργασίες τους ή τους υπολογιστές τους ενώ η καταγραφή των ζημιών δεν έχει ολοκληρωθεί.

Μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα στις 26  Δεκεμβρίου το βράδυ διαπιστώθηκαν εκτεταμένοι βανδαλισμοί στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α. που  εικάζεται ότι πραγματοποιήθηκαν  το απόγευμα  καθώς  το κτήριο δεν είχε φύλαξη λόγω της αργίας. Περίπου 40 γραφεία παραβιάστηκαν και οι πόρτες είχαν καταστραφεί. Στα περισσότερα γραφεία είχαν ανοιχθεί ντουλάπια και το περιεχόμενό τους είχε διασκορπιστεί στο πάτωμα. Σήμερα άρχισε να γίνεται συστηματική καταγραφή του κλαπέντος υλικού και αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών.

Όπως επισημαίνεται από το Πανεπιστήμιο στο Ε.Κ.Π.Α. υπάρχει τεράστιο έλλειμμα φύλαξης με συνέπεια οι κλοπές και οι βανδαλισμοί να είναι συχνό φαινόμενο .Και τονίζεται: ‘ Το μείζον αυτό πρόβλημα έχουν επισημάνει με κάθε πρόσφορο μέσο οι Πρυτανικές Αρχές κατ’ επανάληψη.

Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών δεν φυλάσσεται το Σάββατο και την Κυριακή, καθώς και τις αργίες, λόγω της έλλειψης επαρκούς προσωπικού φύλαξης. Από τον Μάρτιο του 2014 το Τμήμα έχει υποστεί διαρρήξεις και βανδαλισμούς δέκα (10) φορές με απώλειες εξοπλισμού της τάξης των 180.000 Ευρώ, χωρίς να υπολογίσει κανείς το κόστος της αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών και την απώλεια πνευματικής εργασίας αποθησαυρισμένης εκεί υπό διάφορες μορφές.

Υπενθυμίζουμε ότι με τις διαδικασίες της διαθεσιμότητας καταργήθηκαν στο Ε.Κ.Π.Α. όλες οι θέσεις του προσωπικού φύλαξης».

 
 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα