Ελλάδα

Βάρη: Οι πρώτες εικόνες από τους 4 εκτελεστές

Ακούστε το άρθρο

Τις πρώτες εικόνες των 4 εκτελεστών που πυροβόλησαν και σκότωσαν τους δυο άντρες που κατηγορούνται για παράνομες δραστηριότητες στο Μαυροβούνιο σε ταβέρνα στη Βάρη έφερε στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Οι φωτογραφίες είναι από κάμερα ασφαλείας καταστήματος κοντά στην ταβέρνα και δείχνουν τους πιστολέρο πριν αλλά και μετά τη διπλή μαφιόζικη εκτέλεση.

Στις φωτογραφίες ντοκουμέντο, που παρουσιάζονται στο Open, διακρίνονται οι τέσσερις σωματώδεις άνδρες να βρίσκονται στην οδό Κεφαλληνίας. Με αργά βήματα κατευθύνονται προς την ταβέρνα όπου τρώνε αμέριμνα τα θύματα με τις οικογένειες τους.

Οι κινήσεις τους δείχνουν απολυτό επαγγελματισμό και προσήλωση στον στόχο τους. Φορούν στρατιωτικά παντελόνια και μαύρα κοντά μπουφάν ενώ έχουν και καπέλα. Αδιαφορούν για το γεγονός ότι στο σημείο υπάρχουν κάμερες ασφαλείας που τους καταγράφουν.

Η ομάδα των τεσσάρων μέσα σε λίγο χρόνο καλύπτει την απόσταση και φτάνει στην ταβέρνα. Μπαίνουν μέσα και χωρίς να διστάσουν με 24 σφαίρες εκτελούν τους δυο καταζητούμενους της Ιντερπόλ που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα της Σερβίας.

Η εκτέλεση έγινε μπροστά στα μάτια των παιδιών αλλά και των συζύγων των θυμάτων. Στην ταβέρνα επικράτησε πανικός και οι πελάτες τρομοκρατημένοι κρύφτηκαν κάτω από τα τραπέζια.

Οι δράστες αμέσως μετά έγιναν καπνός.

Σφίγγες οι σύζυγοι των δυο θυμάτων

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, κουβέντα δεν πήραν οι Αρχές από τις συζύγους των δύο ανδρών που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ σε ταβέρνα στη Βάρη, το απόγευμα της Κυριακής.

Οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με τον Ant1, όχι μόνο δε δίνουν στοιχεία για το ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από τη διπλή μαφιόζικη επίθεση, αλλά έφτασαν σε σημείο να πουν ότι δε θυμούνται πού έμεναν οι άνδρες τους στην Αθήνα, όπου ζούσαν τους τελευταίους τουλάχιστον οκτώ μήνες.

Το χρονικό της διπλής εκτέλεσης στη Βάρη

Σκηνές χολιγουντιανής ταινίας εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου μέσα σε γνωστή οικογενειακή ταβέρνα της Βάρης λίγο μετά τις επτά το απόγευμα. Τέσσερις ένοπλοι δράστες, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εκτέλεσαν εν ψυχρώ δυο άντρες, που έτρωγαν με τις οικογένειές τους.

Σερβικά ΜΜΕ αποδίδουν τη δολοφονική επίθεση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο.

Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», διατείνεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».

Και οι δύο, σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά τα οποία έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Τότε ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στην Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές το modus operandi ήταν παρόμοιος με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας τους.

via

Όλη η επικαιρότητα