Λεωνίδας Βαρουξής: «Όλοι κρινόμαστε για το έργο μας» – Εγκρίθηκε ο απολογισμός του οικονομικού έτους 2017 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου

Στήριξη της υπηρεσίας ώστε να πληρωθούν οι υποχρεώσεις στην τοπική Αγορά ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ

Την στήριξη όλων των παρατάξεων στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου (ΔΛΤΠ), αφού όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να αποφασίζουν πάντα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ζήτησε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου (σ.σ. απολογισμός του οικονομικού έτους 2017 του ΔΛΤΠ) ο πρόεδρος Λεωνίδας Βαρουξής.

Παράλληλα ο κ. Βαρουξής ζήτησε από το Σώμα να αποφασίσει με βάση αυτό που είχε δηλώσει ο ίδιος όταν ανέλαβε το management του τουριστικού μας λιμένα, δηλαδή να κριθεί για το έργο του.

«Δεν πρέπει να επισκιάσει η μικροπολιτική το κοινωνικό συμφέρον, δεν πρέπει να το υφιστάμεθα άλλο αυτό ως πολίτες αυτής της πόλης» επισήμανε ο κ. Βαρουξής.

«Το ΔΛΤΠ έχει πλέον πραγματική υπόσταση διαθέτοντας νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), την σπουδαιότητα του οποίου αναφέρατε όλοι σας ψηφίζοντας προηγουμένων τον νέο ΟΕΥ του δήμου Πύργου» τόνισε.

Ο κ.Λεωνίδας Βαρουξής στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

«Να ασχολούμαστε με τα έργα»…

Ο κ. Βαρουξής αναφέρθηκε και στα έργα που έχουν γίνει αλλά και πρόκειται να γίνουν στο λιμάνι του Κατακόλου με σημείο αναφοράς την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης, έργο ύψους 11 εκατ. ευρώ…

«Να ασχολούμαστε με τα έργα κι όχι με το ποιος υπέγραψε ή δεν υπέγραψε τα πρακτικά και άλλα όμοιας σοβαρότητας και αξίας πράγματα. Κι όλα αυτά χωρίς να κατανοούμε ότι το Δημόσιο δεν βρέχει με λεφτά τους δήμους κι ότι αυτά που γίνονται στο λιμάνι θα προσφέρουν ανάπτυξη στον τόπο μας»… είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την Υπηρεσία ο κ . Βαρουξής δήλωσε ότι «η απουσία μόνιμου και έμπειρου προσωπικού έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα τα οποία κάποιοι θεσμικοί παράγοντες αντί να τα κατανοούν τα χρησιμοποιούν προκειμένου να ασκήσουν προσωπική πολεμική χωρίς να συνειδητοποιούν το πιθανόν μη αναστρέψιμο κακό που εξαιτίας τους θα υποστεί η τοπική Κοινωνία την επόμενη ημέρα».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Βαρουξής αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα των οικονομικών εκκρεμοτήτων στην τοπική Αγορά και πρότεινε άμεση σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Πύργου προκειμένου να στηριχθεί η Υπηρεσία ώστε να βρεθεί λύση και να δοθούν τα χρήματα ώστε να  «αναπνεύσει» η τοπική Αγορά.

Σημειώνεται ότι ο απολογισμός του οικονομικού έτους 2017 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, εγκρίθηκε από το Σώμα.