Πολιτική

Βαρουφάκης: Από αύριο θα τείνουμε χείρα συνεργασίας προς τους εταίρους

varoyfakis_apo_ayrio_tha_teinoyme_heira_synergasias_pros_toys_etairoys.jpg
Από αύριο, με το περήφανο «όχι» του ελληνικού λαού, θα τείνουμε χείρα συνεργασίας με τους εταίρους μας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Προηγουμένως είχε κατηγορήσει τους δανειστές ότι από την πρώτη στιγμή είχαν σκοπό να κλείσουν τις τράπεζες και «να επιβάλλουν δήλωση μετανοίας» στην ελληνική κυβέρνηση.

«Την 25η Ιανουρίου ο λαός είπε όχι σε πέντε χρόνια υποκρισίας. Πέντε μήνες διαπραγματευτήκαμε για να ακουστεί ένα λογικό επιχείρημα: όχι νέες περικοπές, ναι στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που πλήττουν τη διαφθορά. Αυτούς τους μήνες οι εταίροι σχεδίασαν να μας κλείσουν τις τράπεζες. Ήθελαν να μας επιβάλλουν δήλωση μετανοίας. 

»Από την πρώτη στιγμή, οι δανειστές σχεδίαζαν να μας κλείσουν τις τράπεζες για να μας ταπεινώσουν. Επέστρεψε ο ελληνικός λαός το τελεσίγραφο που μας έστειλαν. Με το Όχι του ελληνικού λαού, που δεν φοβήθηκε τους εκβιασμούς και τις πιέσεις των ΜΜΕ της ολιγαρχίας, θα τείνουμε χείρα συνεργασίας στους δανειστές.

»Από αύριο με το γενναίο όχι θα τείνουμε χείρα συνεργασίας προς τους εταίρους μας. Θα τους καλέσουμε έναν έναν να βρούμε κοινό τόπο. Θέλουμε η Κομισιόν να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επούλωση της ελληνικής κρίσης. 

Η καρδιά της Ευρώπης απόψε χτυπά στην Ελλάδα. Από αύριο η Ευρώπη αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές μας. Το όχι είναι ναι στη δημοκρατική Ευρώπη. Το όχι το σημερινό είναι ένα μεγάλο ναι στην δημοκρατία της Ευρώπης» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα