Ηλεία και Βαρθολομιό αποχαιρετούν την Φρόσω Σπεντζάρη – Έφυγε από την ζωή η πρώην βουλευτής

ΕΙΧΕ ΕΚΛΕΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟ 1981- 85

Με… «αέρα δυναμικής» η παρουσία της στον τόπο

Το Βαρθολομιό και όλος ο νομός Ηλείας αύριο Κυριακή αποχαιρετά την Φρόσω Σπεντζάρη τη γυναίκα που προσέφερε και μέσα από την Πολιτική ως βουλευτής τα μέγιστα για τον τόπο της.

Η Φρόσω Σπεντζάρη πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Είχε γεννηθεί το 1936 στο Βαρθολομιό, έναν τόπο που λάτρεψε και επισκεπτόταν πολύ συχνά. Φέτος ήταν το τελευταίο της καλοκαίρι στο Αρκούδι…

Η Φρόσω Σπεντζάρη κόρη του αείμνηστου Ηλείου βουλευτή Νικολάου και της Οθωνίας, σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε γενική γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών. Διετέλεσε βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία από το 1981 μέχρι το 1985. Ήταν παντρεμένη με τον Δημήτρη Τσιαμανή με τον οποίο απέκτησαν ένα παιδί τον Κώστα, που είναι φαρμακοποιός στην Αθήνα.

Αδελφή της είναι η κ. Αδαμαντία Σπεντζάρη Λαδέα, διακεκριμένη παιδίατρος. Η αποθανούσα είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα δύο της εγγόνια τον Δημήτρη και την Ευφροσύνη.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 11 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βαρθολομιό.

Η εφημ. «Πατρίς» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά της θανούσης.

Ο πρώην Βουλευτής Ηλείας και υφυπουργός Γιώργος Κοντογιάννης, με αφορμή τον θάνατο της πρώην Βουλευτού Φρόσως Σπεντζάρη, δήλωσε τα ακόλουθα:

“Η απώλεια της Φρόσως Σπεντζάρη, δεν είναι απώλεια μόνο για την Ηλεία αλλά τη μεγάλη οικογένεια της φιλελεύθερης παράταξης.

Από νέα κοπέλα είχε μόνο ένα μέλημα: Πώς θα βοηθήσει τον τόπο της και τους συμπολίτες της.

Προσωπικά, ως δημότης Βαρθολομιού, έζησα από κοντά το πάθος της για προσφορά στην Ηλεία και στην Ελλάδα και ωφελήθηκα από τη στήριξή της.

Έχοντας ως μέντορά της τον πατέρα της Νίκο Σπεντζάρη, τίμησε με την παρουσία της στην πολιτική και την πολιτική κληρονομία της και τον τόπο της.

Θα την θυμάμαι πάντα με ευγνωμοσύνη και θαυμασμό για τον δυναμισμό της και την αγάπη της για το Βαρθολομιό, την Ηλεία και την πατρίδα”.

Δήλωση ΕΥΓΕΝΙΑΣ (ΝΤΕΝΗΣ) ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ για το θάνατο της Φρόσως Σπεντζάρη

Μια δυναμική γυναίκα, ένας σπάνιος άνθρωπος, μια ισχυρή προσωπικότητα, η Φρόσω Σπεντζάρη έφυγε από τη ζωή, κλείνοντας τον κύκλο των 77 χρόνων επίγειας παρουσίας. Ήταν η αγαπημένη πολιτικός όλων των Ηλείων. Κόρη του αείμνηστου γιατρού – πολιτικού Νικολάου Σπεντζάρη, η Φρόσω με το πλατύ χαμόγελο, με την αυθεντικότητα και αμεσότητά της, πρωταγωνίστησε στη δημόσια ζωή της Ηλείας και 30 και πλέον χρόνια. Εκλέχθηκε βουλευτής το 1981 και πολιτεύθηκε μέχρι το 1993… Είχε δυναμισμό, φωνή και θέσεις καθαρές και υπερασπιζόταν μαχητικά τα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις της Ηλείας.

Η Φρόσω Σπεντζάρη τίμησε την πολιτική, την κοινωνία, τον τόπο με το ήθος, με την ευγένεια και την εντιμότητά της. Υπηρέτησε με πάθος την Φιλελεύθερη Παράταξη και ήταν πάντα κοντά στους Ηλείους και στα προβλήματά της. Τ’ όνομά της καταχωρήθηκε στις σελίδες της τοπικής ιστορίας με έντονα γράμματα. Ήταν για όλους τους πολιτευόμενους παράδειγμα…

Η Ηλεία δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

«Η Φρόσω Σπεντζάρη υπήρξε μία δυναμική και δραστήρια γυναίκα, πολιτικός και επιστήμων, που υπηρέτησε με εντιμότητα τα πιστεύω της στην πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική πορεία της. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους της» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Τασούλας.