Ηλεία

Βαρθολομιό: Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο – Το «ευχαριστώ» του Α. Καστρινού

Το Πολιτιστικό Κέντρο Βαρθολομιού είναι πλέον στη διάθεση των δημοτών του Δήμου Πηνειού και όλων των Ηλείων για να φιλοξενήσει αξιόλογες εκδηλώσεις και αυτό γιατί ο δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός ανέβασε ψηλά τον δείκτη της ποιότητας με πρώτο προσκεκλημένο τον διεθνολόγο κ. Κωνσταντίνο Φίλη.

Παρουσία επισήμων αλλά και πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης το Πολιτιστικό Κέντρο Βαρθολομιού, ένα σπουδαίο έργο για την πόλη και τον Δήμο Πηνειού γενικότερα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις επτά. Τον Αγιασμό τέλεσε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος συμπαραστατούμενος από τον αρχιμανδρίτη Φιλάρετο και ιερείς της τοπικής εκκλησίας. Αμέσως μετά ο δήμαρχος και  ο επίσημος πρώτος προσκεκλημένος διεθνολόγος κ. Κωνσταντίνος Φίλης έκοψαν την κορδέλα. Ο κόσμος κατέκλυσε την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ενώ κόσμος υπήρχε και εκτός αιθούσης. Ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή για την προετοιμασία, διεκδίκηση, χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου.

Ευχαριστίες Καστρινού

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε αρχικά τον επιχειρηματία κ. Λ. Σπεντζάρη ο οποίος διέθεσε ένα ποσό για την αρχική μελέτη του Πολιτιστικού Κέντρου Βαρθολομιού το οποίο ήταν ιδέα του κ. Καστρινού.  Ευχαρίστησε επίσης  ονομαστικά τον Βουλευτή της Ν.Δ. και τότε υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος ήρθε με μικρή καθυστέρηση στην όμορφη εκδήλωση.Επίσης ο δήμαρχος ευχαρίστησε για την συμβολή τους την διευθύντρια των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Νίκη Κοκκαλιάρη καθώς και τον αντιδήμαρχο Διονύση Γεωργόπουλο.

Φίλης: «Δεν βλέπω θερμό επεισόδιο»

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα ομιλία από τον διεθνολόγο κ. Κ. Φίλη με θέμα «Προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής στον 21ο αιώνα» ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις του κοινού.

Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο κ. Φίλης είπε ότι δεν «βλεπει» θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και αυτό «γιατί η Τουρκία ξέρει ότι η  Ελλάδα έχει υψηλή αποτρεπτική ισχύ παρά τα προβλήματα που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας» και ακόμη «η Τουρκία δεν ξέρει ποιο θα ήταν το απολέλεσμα ενός τέτοιου θερμού επεισοδίου»

Μετά την εκδήλωση οι καλεσμένοι μετέβησαν ακριβώς δίπλα, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ όπου είχε στηθεί μπουφές.

Όλη η επικαιρότητα