Ζώα Ηλεία

Βαρθολομιό: Πυροβόλησε εξ΄ επαφής με καραμπίνα το σκύλο του για μια… κότα!

Ακούστε το άρθρο

Με 50 σκάγια στο κεφάλι φέρεται να τιμώρησε τον σκύλο του ο 80χρονος από το Βαρθολομιό που συνελήφθη από άνδρες του ΑΤ Πηνειού και αφέθηκε χθες ελεύθερος για να δικαστεί αύριο.

Μια ιστορία που σοκάρει: Κάτοικοι του Βαρθολομιού το βράδυ της Δευτέρας, ειδοποίησαν το ΑΤ Πηνειού ότι «κάποιος πυροβόλησε με καραμπίνα τον σκύλο του». Οι άνδρες του ΑΤ μετέβησαν άμεσα στο  σημείο όπου σε περιφραγμένο χώρο αντίκρισαν μέσα σε μια λίμνη αίματος ένα σκυλί το οποίο ζούσε και υπέφερε

Αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και ο δήμος Πηνειού και στο σημείο κατέφθασαν ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Θανόπουλος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δήμου και ο δημοτικός σύμβουλος και κτηνίατρος Δημήτρης Λαγανόπουλος. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στα πλαίσια του αυτοφώρου τον 80χρονο φερόμενο ως δράστη, βρήκαν και την κυνηγετική καραμπίνα την οποία κατείχε νομίμως και τον οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας όπου κρατήθηκε. Χθες το πρωί οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Αμαλιάδας στον εισαγγελέα. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και ορίσθηκε δικάσιμος για αύριο.

Για μια κότα

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πηνειού κ. Δημήτρης Δήμου δήλωσε: «Το ΑΤ Πηνειού χθες βράδυ μας ενημέρωσε ότι πυροβολήθηκε ένα σκυλί στο Βαρθολομιό, σε ένα περιφραγμένο αγρόκτημα. Μετέβην εκεί με τον Δημήτρη Λαγανόπουλο τον κτηνίατρο και δημοτικό σύμβουλο καθώς και τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Θανόπουλο. Φθάσαμε εκεί όπου ήταν  η αστυνομία και ο ιδιοκτήτης του χώρου. Εκεί είδαμε ένα σκυλί τραυματισμένο από πυροβολισμό, γεμάτο στα αίματα και δεμένο. Ακούσαμε ότι το σκυλί είχε φάει μια κότα…κάτι τέτοιο. Με την βοήθεια του Δημήτρη Λαγανόπουλο βάλαμε τον σκύλο στο περιπολικό το οποίο μετέφερε το σώο στα Λεχαινά στο κτηνιατρείο της Παναγιώτας Τσάγκου».

Θλιβερό περιστατικό

Ο κτηνίατρος και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πηνειού κ. Δημήτρης Λαγανόπουλος δήλωσε: «Δευτέρα βράδυ είχαμε μια κλήση  στο Δήμο  για να πάμε κοντά στο υδραγωγείο του Βαρθολομιού για να δούμε για ένα σκυλί το οποίο όπως είχαμε ακούσει είχε πυροβοληθεί με κυνηγετική καραμπίνα. Στο σημείο βρήκαμε και την αστυνομία, το σκυλί είχε ιδιοκτήτη, οπότε ως δήμος δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Εγώ με την ιδιότητα του κτηνιάτρου βοήθησα τους αστυνομικούς για να βάλουμε το βαριά τραυματισμένο σκυλί στο περιπολικό. Το σκυλί ήταν τραυματισμένο στο κεφάλι, με ένα βαθύ τραύμα κοντά στο μάτι. Το περιπολικό μετέφερε το σκυλί στο κτηνιατρείο της συναδέλφου Παναγιώτας Τσάγκου στα Λεχαινά. Θλιβερό περιστατικό…».

Εξ επαφής!

Η κτηνίατρος κ. Παναγιώτα Τσάγκου δήλωσε: «Έχουμε για άλλη μια φορά ένα κρούσμα πολύ άσχημης κακοποίησης. Κάποιος έχει πυροβολήσει εξ επαφής ένα σκύλο στο κεφάλι, του έχει βάλει το όπλο στο μάγουλο και το έχει πυροβολήσει και το έχει φέρει σε τραγικά δύσκολη κατάσταση το σκυλί. Πιθανόν έτσι το …τιμώρησε για κάποιο λάθος που έκανε ο σκύλος!», είπε  κ. Τσάγκου και συνέχισε:

Εν δυνάμει δολοφόνοι

«Ερχόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με αυτά τα κρούσματα κακοποίησης. Αυτοί οι άνθρωποι που τιμωρούν με τον τρόπο αυτό τα σκυλιά είναι δολοφόνοι, ζουν ανάμεσά μας και κάποια στιγμή πρέπει να έρθει η ώρα να τιμωρηθούν.Όσο δεν τιμωρούνται τα κρούσματα αυτά θα αυξάνονται και δεν θα πρέπει να τους βλέπουμε μόνο ως δολοφόνους ζώων αλλά ως εν δυνάμει δολοφόνους ανθρώπων, ιδιαίτερα ηλικιωμένων και παιδιών. Αυτό που λέω είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Το ΑΤ Πηνειού με ειδοποίησε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 11.30 και έφερε με περιπολικό ένα σκύλο αρσενικό νεαρής ηλικίας, πυροβολημένο εξ επαφής στο κεφάλι. Στο σκυλί χορήγησα ήπια ηρέμηση και νάρκωση για να μπορέσει να βγει από την κατάσταση του στρες που βρίσκεται και να μην πονάει γιατί υποφέρει. Φέρει περίπου πενήντα σκάγια στο κεφάλι του τα οποία ως γνωστό δεν μπορούν να αφαιρεθούν. Θα ακολουθηθεί θεραπεία αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει  κυρίως είναι να τιμωρηθεί όποιος το έκανε.Ο σκύλος έχει πιθανότητες να επιβιώσει εφόσον ξεπεράσει αυτό το δύσκολο 48ωρο. Ο σκύλος και μετά θα υποφέρει, αφού έχει πολλά σκάγια, έχει χάσει το ένα του μάτι…Όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν».

Όλη η επικαιρότητα