Categories: Ηλεία

Βαρθολομιό: Το Μουσικό Σχολείο Ηλείας στη Σλοβακία – Ταξίδεψαν με το «Μήλο μου κόκκινο»

Share

Στη Νίζνα της Σλοβακίας βρέθηκαν έξη μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ηλείας με έδρα το Βαρθολομιό μαζί με 3 καθηγητές τους στα πλαίσια του του Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “The voice of Erasmus”. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε από τις 08 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019.

Οι εκπαιδευτικοί που συνόδευαν τα παιδιά ήταν οι: Ευστράτιος Κοντέλης,Θεοδώρα-Ασημούλα Βουκελάτου και Αικατερίνη Σακελλαρίου. Οι μαθητές ήταν οι:Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, Μήνα Γιαννακοπούλου Ματέο Μπαλίου Άλντα Σουλάι Αλέξιου Σταθόπουλου Ελένη Άννα Τσαγρή

Ο καθηγητής κ. Ευστράτιος Κοντέλης

Ο καθηγητής συνοδός και επικεφαλής της αποστολής κ. Ευστράτιος Κοντέλης δήλωσε: «Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus πραγματοποιήσαμε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη Νίσνα της Βορειοανατολικής Σλοβακίας. Εκεί τα παιδιά μας φιλοξενήθηκαν από μαθητές, οι γονείς των οποίων άνοιξαν τα σπίτια τους και όλα τα παιδιά πέρασαν υπέροχα.

Οι δραστηριότητες εκεί είχαν να κάνουν με την παρουσίαση ενός παραδοσιακού τραγουδιού από κάθε χώρα που συμμετείχε δηλαδή Ελλάδα, Πολωνία και Σλοβακία. Προς το τέλος του προγράμματος θα υπάρξει και παραγωγή ενός ψηφιακού δίσκου. Εμείς παρουσιάσαμε ένα παραδοσιακό τραγούδι το «Μήλο μου κόκκινο» το οποίο δίδαξα και στις υπόλοιπες ομάδες, ηχογραφήθηκε από τους διοργανωτές και επειδή το ταξίδι έγινε λίγο πριν τα Χριστούγεννα όλες οι ομάδες μαζί τραγουδήσαμε το «Άγια Νύχτα». Τον Απρίλιο ετοιμαζόμαστε για την Πολωνία»

«Ήταν υπέροχη εμπειρία» δήλωσε η μαθήτρια Ελένη Τσαγρή

Η μαθήτρια της Β Λυκείου Ελένη Τσαγρή δήλωσε: «Ταξιδέψαμε με τους συμμαθητές μου στο χωριό της Νίζνα στη Σλοβακία σε ένα σχολείο Τεχνικό όπου εκεί συνεργαστήκαμε με άλλες χώρες και κάναμε πολλές δραστηριότητες. Είδαμε πολλά μέρη. Η Σλοβακία είναι μια φθηνή χώρα με πολλές ομορφιές. Η φιλοξενία ήταν άψογη. Γνωριστήκαμε κάναμε φίλους, ήταν υπέροχα. Μάθαμε παραδοσιακά τραγούδια και τραγουδήσαμε μαζί την «Άγια Νύχτα». Θα ήθελα να ξαναπάω. Κάναμε και μία στάση στην Κρακοβία στην Πολωνία. Ήταν όμορφη εμπειρία»