Ζώα Ηλεία

Βάρβαροι εναντίον σκύλων – Σοκαριστικές φωτογραφίες από περιστατικά σε Βάρδα και Γαστούνη

Η επίδειξη βαρβαρότητας από συμπολίτες μας σε βάρος τετράποδων σκυλιών , δυστυχώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα τελευταία 24ωρα έγιναν γνωστά δύο περιστατικά σε βάρος σκύλων, που σοκάρουν.

Στη μια περίπτωση το «αφεντικό» εγκατέλειψε σε δένδρο το σκυλί δένοντάς το από το λαιμό και την κοιλιά με σπάγκο. Στην περίπτωση αυτή το σκυλί σώθηκε από άνδρες του ΑΤ Βάρδας που φρόντισαν για την μεταφορά του στο κτηνιατρείο της Παναγιώτας Τσάγκου.

Στη δεύτερη περίπτωση  ασυνείδητος οδηγός στη Γαστούνη  πέρασε με το ΙΧ πάνω από το μικρόσωμο σκυλί, του πολτοποίησε το πόδι και συνέχισε την διαδρομή του. Το σκυλί βρήκαν εργαζόμενοι του Δήμου Πηνειού και το μετέφεραν στα Λεχαινά, στην κτηνίατρο κ. Τσάγκου.

Δεμένος με σπάγκο

Σε περιοχή της Βάρδας κάποιος «πολιτισμένος» έδεσε σε δένδρο το σκυλί με σπάγκο τόσο από το λαιμό του όσο και από την κοιλιά του. Το δέσιμο δεν ήταν τυχαίο. Ο βασανιστής ήξερε ότι όσο ο σκύλος θα προσπαθούσε να ελευθερωθεί τόσο ο σπάγκος θα έμπαινε στη κοιλιά του. Το δύστυχο ζώο βρήκε τυχαία περαστικός  την περασμένη Κυριακή το βράδυ και ειδοποίησε το ΑΤ Βάρδας. Οι αστυνομικοί  μαζί με τον πολίτη, έβαλαν το σκυλί στην καρότσα του αγροτικού και το συνόδευσαν με περιπολικό ως τα Λεχαινά, στο κτηνιατρείο της Παναγιώτας Τσάγκου. Η κτηνίατρος προχώρησε άμεσα σε χειρουργικό καθαρισμό, αφαίρεσε με δυσκολία το σπάγκο που κυριολεκτικά είχε βυθιστεί στα σωθικά του ζώου και σήμερα ο σκύλος είναι σε καλή κατάσταση και αναρρώνει.

Στόχος του  ΙΧ

Το μικρόσωμο σκυλί που είχε στοχοποιηθεί από ΙΧ και είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του στην Γαστούνη με πολτοποιημένο το πίσω αριστερό του πόδι, εντοπίστηκε από εργαζόμενους του Δήμου Πηνειού. Το πλησίασαν και κατάφεραν να το μεταφέρουν με ΙΧ στα Λεχαινά. Εκεί η κτηνίατρος κ. Τσάγκου προχώρησε σε χειρουργική επέμβαση κατά την οποία ακρωτηρίασε το πόδι του σκύλου. Σήμερα ο σκύλος αναρρώνει και αναζητά οικογένεια να τον αγαπήσει και σπίτι για να μείνει.

Όλη η επικαιρότητα