Αρθρογραφία Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Βασ. Μανδαράκης: «Κίνημα Αλλαγής και η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ, Κάλιο Αργά παρά Ποτέ»

Ακούστε το άρθρο

Η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ επί 4,5 χρόνια έχει σαν κεντρική πολιτική, και σωστά, ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει την Χώρα, θέλει να καταλάβει τον χώρο της ΣΣΔημοκρατίας και, τη θετική του πρόταση με το «Σχέδιο Ελλάδα».
Αυτή η πολιτική αφομοιώθηκε επιτυχώς από μέλη και φίλους του ΚΙΝ.ΑΛ. Είχε ευρύτερη αποδοχή στην κοινωνία, διότι απαντούσε σε αντικειμενικά γεγονότα, στον ολετήρα της διχαστικής πολιτικής Τσίπρα.
Βοήθησε να αποτύχουν σε μεγάλο βαθμό, οι Γέφυρες της άλωσης του χώρου της ΣΣΔημοκρατίας και, συνέβαλλε αποφασιστικά στην πρώτη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές.
Βοήθησε ουσιαστικά το ίδιο το ΚΙΝ.ΑΛ να εδραιωθεί, ώστε να αντέξει την πίεση των Ευρωεκλογών, έβαλε υποθήκες να γίνει λογικός καθοριστικός παράγοντας της πολιτικής ζωής με τις όποιες αντιφάσεις του.
-Χαρακτηριστικό αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι ότι δημιούργησε σοφά πολιτικά ανακλαστικά σε μέλη και φίλους, τα οποία καταψήφισαν την συνεργασία Κατσιφάρα Τσίπρα στην Δ. Ελλάδα, με παράλληλη άνοδο του ΚΙΝ.ΑΛ σε ποσοστά και σε απόλυτο αριθμό στην Ηλεία, που η ηγεσία φαίνεται ότι δεν πήρε υπόψη της.
***Η λογική συνέχεια, η υπευθυνότητα, και η αυτοσυντήρηση, θα ήταν, την πολιτική αυτή στην προεκλογική περίοδο, να την εξελίξει. Να την προσαρμόσει στο -μεγάλο διακύβευμα των Εθνικών εκλογών που δεν είναι άλλο από το να έρθει στην χώρα η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ.
-Να προβάλλει το ΚΙΝ.ΑΛ σαν -παράγοντας της Πολιτικής Σταθερότητας – διεκδικώντας και δημιουργικό ρυθμιστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις για την ανόρθωση της χώρας.
-Είναι καθοριστικό να γνωρίζουν οι πολίτες, οι οποίοι θέλουν την σταθερότητα αλλά δεν θέλουν αυτοδύναμη Ν.Δ ότι, με ισχυρό ΚΙΝ.ΑΛ δεν θα πάμε σε αλλεπάλληλες εκλογές καταστροφικές για την χώρα, ώστε να το ψηφήσουν.
***Αντί λοιπόν να κάνει εμφανή και ισχυρή αυτή την θέση στην τελική ευθεία, αλλάζει ξαφνικά ρότα από την με αποδείξεις πλέον, επιτυχημένα σωστή γραμμή. Άρχισε τις αμφιθυμίες και, τα Ναι Μεν Αλλά, (κόβει τον Βενιζέλο από το επικρατείας, λέει θολά ακαταλαβίστικα πράγματα, αφήνει υπονοούμενα για δεύτερες εκλογές).
-Εκπέμπει έτσι μήνυμα Αστάθειας και εκλογών με απλή αναλογική, οι οποίες θα φέρουν τον διπλά ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ πάλι στα πράγματα, δίνοντας του φιλί ζωής, αντί να τον αποκόψει από οποιαδήποτε κυβερνητική θέση.
-Αφήνει έτσι όλο το ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο να το καρπωθεί η Ν.Δ, στέλνει πολλούς εν δυνάμει ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ στην Ν.Δ. Είναι άδικο για το ΚΙΝ.ΑΛ, το οποίο χωρίς αμφιβολία, συνέβαλε ουσιαστικά στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, να μην καρπωθεί και μέρος των κερδών. Να τελειώσει την δουλειά και, με την Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που προϋποθέτει καταδίκη του ανορθολογισμού και του Αριστερού Διχαστικού Λαϊκισμού.
***Ευτυχώς, μετά τις χωρίς λογική παλινωδίες, οι οποίες δείχνουν έλλειψη αυτοσυντήρησης για τον χώρο της ΣΣΔημοκρατίας, την απόρριψη τους από τους πολίτες, από 23/6/19 έκανε ουσιαστική Διόρθωση και Στροφή.
-Η Ηγεσία Δεσμεύεται επαναλαμβανόμενα, δια της προέδρου, ότι «..Δεν θα αφήσουμε την χώρα να μπει σε περιπέτειες, θα συνδράμουμε με τις προτάσεις μας στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στην ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, στην διαπραγμάτευση ώστε να αλλάξουν οι όροι της συμφωνίας με τους Εταίρους..».
***Είναι μια θετική στροφή προς την σωστή κατεύθυνση για την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Επομένως δεν μπορεί να κάνουμε ότι δεν υπάρχει, ή να την υποτιμούμε. Ενίσχυση χρειάζεται, είναι άλλο ζήτημα αν για κάποιους χρειάζεται βελτίωση.
***Είναι ανακουφιστική, με την υπαρκτή πιθανότητα για μη αυτοδυναμία της Ν.Δ, αλλά και ότι, η αλλαγή του εκλογικού νόμου χρειάζεται πάνω από 200 ψήφους. Έχει επίσης σημασία μετά το παρών, (με ομιλούντα ως εκ θαύματος), του Κωστάκη. Για αυτό και μοιάζει ακατανόητη και εκβιαστική, η δήλωση που έκανε, μετά ο Μητσοτάκης, για εκλογές το 15Άυγουστο.
***Εκ των πραγμάτων πια, η δέσμευση αυτή επαναφέρει το ΚΙΝ.ΑΛ στο μπλοκ του Ορθολογισμού. Το καθιστούν, απαραίτητο, αναγκαίο, δημιουργικό παράγοντα των εξελίξεων και επιλέξιμο για ψήφο.
-Μένει να το επιβεβαιώσει με την αξιοπιστία του όπως, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, που ενδιαφέρονται για την Σταθερότητα και την Κανονικότητα στην χώρα.

Βασίλης Μανδαράκης  Αναπλ. Γραμ. ΝΟΜ. ΕΠΙΤΡ. ΗΛΕΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Πύργος 2/7/19

Όλη η επικαιρότητα