Ηλεία

Βασανιστικό ερώτημα 67χρονης από το Βαρθολομιό: «Πως και γιατί πέθανε ο σύζυγος μου στο νοσοκομείο Πύργου;» (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Με βουρκωμένα μάτια και ζωγραφισμένη τη θλίψη στο πρόσωπό της,  η 67χρονη Στέλλα Γιαννακοπούλου κάτοικος Βαρθολομιού αναζητά απεγνωσμένα την απάντηση σε ένα ερώτημα που την βασανίζει από τις 15 Σεπτεμβρίου: «πως και γιατί πέθανε ο σύζυγός μου στο Νοσοκομείο Πύργου όπου πήγαμε για εξετάσεις το μεσημέρι και το βράδυ πέθανε στο δωμάτιο».

Η χήρα ΔΕΝ κατηγορεί και ΔΕΝ καταγγέλλει κανέναν γιατρό ή νοσηλευτή. Θέλει όμως- και το δικαιούται- να μάθει τους λόγους που πέθανε ο 77χρονος σύζυγός της Λάμπρος Γιαννακόπουλος…

Το πρωΐ για αιμοκάθαρση

Η κ. Στέλλα Γιαννακοπούλου θυμάται εκείνη την Παρασκευή  και δακρύζει. Η αφήγησή της είναι κατάθεση ψυχής.

«Την Παρασκευή  15 Σεπτεμβρίου 2017, το πρωΐ πήγαμε με το ΙΧ μας με τον σύζυγό μου Λάμπρο στην Αμαλιάδα στο «Ολύμπιον», για αιμοκάθαρση. Ο Λάμπρος έκανε αιμοκάθαρση τα τελευταία τρία χρόνια, λόγω σακχάρου. Το παλεύαμε. Δεν είχε άλλο πρόβλημα, ούτε πρόβλημα με την καρδιά του.  Από την αιμοκάθαρση τελειώσαμε περίπου στις 12.30 και οι γιατροί μας έδωσαν παραπεμπτικά για αιματολογικές εξετάσεις και υπέρηχο στο πάγκρεας και την χολή, γιατί τις τελευταίες ημέρες ο Λάμπρος διαμαρτυρόταν για μικρούς πόνους στην κοιλιά. Τις εξετάσεις θα τις κάναμε στο νοσοκομείο Πύργου.

Το μεσημέρι για εξετάσεις

Επιστρέψαμε στο Βαρθολομιό, στο σπίτι μας όπου ο Λάμπρος έφαγε δύο- τρεις πιρουνιές μακαρόνια, κάθισε λίγο στην πολυθρόνα, ανταλλάξαμε δύο τρεις κουβέντες και σηκωθήκαμε να πάμε στο νοσοκομείο Πύργου. Επιβιβασθήκαμε στο αμάξι με τον γιό μου και τον Λάμπρο και περίπου 13.30 φθάσαμε στο νοσοκομείο, στα επείγοντα. Βρήκαμε ένα καροτσάκι, κάθισε ο Λάμπρος και μπήκαμε μέσα. Εκεί και παρόλο που  ενημέρωσα τους γιατρούς ότι ο σύζυγος είναι αιμοκαθαρόμενος και πρέπει να τύχει ειδικής μεταχείρισης, τον πήραν για εξετάσεις μετά από περίπου μία ώρα.

Ο υπέρηχος δεν έδειξε κάτι, ούτε ο ακτινολογικός στο θώρακα  ενώ οι αιματολογικές έδειξαν αυξημένα τα λευκά αιμοσφαίρια και αυτός ήταν ο λόγος που έπρεπε όπως μας είπαν, να γίνει εισαγωγή. Περίπου στις έξι το απόγευμα ανεβήκαμε στο δωμάτιο. Ο Λάμπρος ήταν καλά, μιλούσαμε, αλλά ήταν εξαντλημένος αφού δεν είχε φάει τίποτα, παρά μόνο δύο τρεις πιρουνιές μακαρόνια το μεσημέρι. Μια νοσοκόμα ήρθε και του έδωσε αντιβίωση όπως η ίδια μου είπε, ενώ λίγο αργότερα του έβαλαν 30 μονάδες ινσουλίνη με σάκχαρο στα 200. Το σάκχαρο κατέβηκε στο 1,3 και ο Λάμπρος που ζήτησε μια καραμέλα.

Το βράδυ νεκρός

Λίγο αργότερα ήρθε μια άλλη νοσοκόμα και του έκανε άλλη μια αντιβίωση, όπως η ίδια μού είπε. Ο Λάμπρος μία ήταν ξαπλωμένος και μία σηκωνόταν καθιστός στο κρεβάτι. Μιλούσαμε, λέγαμε διάφορα ώσπου γύρω στις 11.30  το βράδυ, τον βλέπω να γέρνει. Τον κράτησα στην αγκαλιά μου. Δεν ήταν καλά. Βάζω τις φωνές, έρχονται νοσοκόμες, και γιατροί…Φάρμακα, καρδιογράφημα…Ήταν όμως αργά. Ο Λάμπρος  λίγο πριν τα μεσάνυχτα πέθανε…Δεν κατηγορώ κανέναν γιατρό ή νοσοκόμα. Απλά θέλω να μάθω πως πέθανε, γιατί πέθανε  ο Λάμπρος. Πως γίνεται από τη μία να πηγαίνουμε με τα πόδια μεσημέρι στο νοσοκομείο και λίγες ώρες μετά να πεθάνει…Περιμένω απαντήσεις για τον θάνατο του ανθρώπου που ήμασταν 48 χρόνια μαζί…». Ανακοπή καρδίας, αναφέρει το φύλλο νοσηλείας.

Ανακρίβειες

Η κ. Γιαννακοπούλου ζήτησε και έλαβε από το Νοσοκομείο Πύργου το φύλλο νοσηλείας  του συζύγου της στο οποίο όμως υπάρχει μια ανακρίβεια και κάποιες παραλείψεις, όπως η ίδια υποστηρίζει.

«Δεν πήγαμε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπως αναφέρει το φύλλο νοσηλείας αλλά με ΙΧ που οδηγούσα εγώ.  Επίσης δεν πήγαμε καθόλου στο Νοσοκομείο Αμαλιάδος όπως αναφέρει το φύλλο νοσηλείας. Επιπλέον δεν είχε εμετούς ο Λάμπρος. Θέλω ακόμη να πω ότι δεν αναφέρεται στα έγγραφα που έλαβα, τι  φάρμακα και ποια είναι αυτά που χορήγησαν στον σύζυγό μου, από την ώρα που έγινε η εισαγωγή»

Τι λέει το Νοσοκομείο

Επικοινωνήσαμε  με τον Διοικητή του Γ.Ν Ηλείας, κ. Κώστα Διαμαντόπουλο  ο οποίος μας είπε ότι επιφυλάσσεται να απαντήσει αφού διαβάσει πρώτα το δημοσίευμα.

Όλη η επικαιρότητα