Ποδόσφαιρο

Βασιλειάδης: Οι μετακινήσεις οπαδών θα απαγορευτούν δια νόμου

Ακούστε το άρθρο

Τα όσα έγιναν το Σάββατο (06/05) στον Βόλο κατέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι η μετακίνηση οπαδών στην Ελλάδα είναι από επικίνδυνη έως εγκληματική, από τη στιγμή που τίποτα και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια όσων βρίσκονται στα γήπεδα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε ότι θα απαγορεύσει δια νόμου τη μετακίνηση οπαδών. «Βάζω οριστικό τέλος στις μετακινήσεις οπαδών μετά τα όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου. Εγώ ξεκίνησα τη συζήτηση για να ξαναρχίσουν υπό προϋποθέσεις οι μετακινήσεις, εγώ βάζω και τέλος στη συζήτηση αυτή. Οι μετακινήσεις οπαδών θα απαγορευτούν δια νόμου, δήλωσε στο real.gr.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα στο ίδιο Μέσο: «Πρέπει να υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις στις ομάδες που οι οπαδοί τους δημιουργούν επεισόδια. Να αντιγράψουμε την πείρα της Βρετανίας και της Γερμανίας, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουν οι συγκρούσεις. Θα γίνει… σφαγή αν φύγει σήμερα η αστυνομία, ταυτόχρονα όμως η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να ρίχνει τόσες δυνάμεις για την ασφάλεια των γηπέδων».

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού φέρεται να ήταν αντίθετος στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου το Σάββατο που μας πέρασε στο «Πανθεσσαλικό», καθώς το στάδιο δεν ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνα, αλλά τελικά πείστηκε να συναινέσει για την διεξαγωγή του αγώνα.

Όλη η επικαιρότητα