Ηλεία

Βασίλης Γιαννόπουλος: Στηρίζει την αιμοδοσία

Ακούστε το άρθρο

Με τη φιλοξενία ενός προσωρινού ¨Τμήματος Αιμοδοσίας¨, στον προθάλαμο του Συνεδριακού Κέντρου, στηρίζει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας την προσπάθεια του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Ν.Μ Πύργου για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε αίμα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες.

Η μείωση των αποθεμάτων αίματος σε όλη τη χώρα είναι μεγάλη, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊου (Covid – 19) σε συνδυασμό με τις εποχικές ιώσεις (π.χ γρίπη, κοινά κρυολογήματα) έχουν αυξήσει τους «πιθανά νοσούντες» και μοιραία, αποκλείεται μεγάλο μέρος του αιμοδοτικού πληθυσμού, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις ελλείψεις σε αίμα, αφού οι ανάγκες των συνανθρώπων μας που νοσούν, δεν σταματούν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, κατανοώντας αυτή την ανάγκη, ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση για αίμα της 6ης ΥΠΕ και του Γ.Ν Ηλείας-Ν.Μ Πύργου, παραχωρώντας προς χρήση τον χώρο του Συνεδριακού για την δημιουργία ενός προσωρινού Τμήματος Αιμοδοσίας, που θα στηθεί και θα επανδρωθεί από το ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της Ν.Μ Πύργου του Γ.Ν Ηλείας.

Για την διαμόρφωση του χώρου, τη στελέχωσή του, τις μέρες και τις ώρες λειτουργίας του, ο κ. Γιαννόπουλος είχε συνεργασία με τη Συντονίστρια Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της Ν.Μ Πύργου του Γ.Ν Ηλείας  Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και την Διευθύντρια ΕΣΥ Έλσα Ζαχαριαδάκη.

Πως θα λειτουργήσει

Το προσωρινό Τμήμα Αιμοδοσίας θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα (αρχής γενομένης από τις 23 Μαρτίου), Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι (σ.σ λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου, την προσεχή εβδομάδα και μόνο γι’ αυτή, θα λειτουργήσει την Πέμπτη 26/3). Έτσι, όλοι οι υγιείς πολίτες, ηλικίας 18 έως 65 ετών, που επιθυμούν να βοηθήσουν για την κάλυψη των αναγκών, θα μπορούν να απευθύνονται στον χώρο αυτό, κι αφού ελεγχθούν από το ιατρικό προσωπικό, να αιμοδοτήσουν για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Επισημαίνεται πως, το προσωρινό Τμήμα στο κτίριο της Π.Ε Ηλείας, θα λειτουργεί παράλληλα με το Τμήμα Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Πύργου που συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του (σ.σ με ανεξάρτητη είσοδο για τους αιμοδότες).

«Μπροστά στη νέα πρόκληση, και με δεδομένο ότι οι ανάγκες σε αίμα των συνανθρώπων μας που νοσούν, δε σταματούν, είναι υποχρέωση όλων μας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Η λειτουργία του χώρου αυτού, θα διευκολύνει τους πολίτες που δεν μπορούν να απευθυνθούν στο νοσοκομείο, να έρθουν εδώ , στο κτίριο της Π.Ε Ηλείας και να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους για να χαρίσουν λίγο από το αίμα τους στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας στην Ηλεία, με τη συμμετοχή τους, να στείλουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης, που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

Εξάλλου, ο κ. Γιαννόπουλος, γνωστοποίησε στις γιατρούς της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας, πως η Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μπορεί να βρίσκεται στην Ηλεία για τη οργάνωση εξωτερικών αιμοληψιών και σε άλλες περιοχές του νομού. Οι ημερομηνίες θα καθοριστούν σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας – Ν.Μ Πύργου και τους κατά τόπους φορείς.

Όλη η επικαιρότητα