Μπάσκετ

Βασίλης Λαμπρόπουλος: «Έχω την εμπιστοσύνη τους και θα βγω μπροστά»

Ακούστε το άρθρο

Ο Κόροιβος πανηγύρισε επιτέλους νίκη μετά από δύο μήνες στην Α2 και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο Basketa.gr για το «πρέπει», που υπήρχε απέναντι στην Καρδίτσα, όσα οδήγησαν στο θρίαμβο, τους λόγους της μετακίνησής του στην Αμαλιάδα και το πώς βλέπουν οι κάτοικοι της περιοχής την προσπάθεια της ομάδας μακριά από τα «σαλόνια» της Basket League.

Την περσινή χρονιά, οι δυο τους έζησαν βίους αντίθετους. Ο ένας βίωνε την πικρία του υποβιβασμού, από μια ομάδα ήδη υποβιβασμένη και αδιάφορη βαθμολογικά την τελευταία αγωνιστική, στο «κάζο του αιώνα», ο άλλος έπαιρνε από το χεράκι μια νέα δύναμη του αχαϊκού μπάσκετ και την έφερενε στη Β’ Εθνική. Οι δυο τους, τελικά, έμελλε να συναντηθούν στην Α2, με τον Κώστα Σορώτο να τον εμπιστεύεται κι εκείνος να δείχνει πως, ανεξαρτήτως κατηγορίας, η στόφα του ηγέτη μένει, κάτι που αποδείχθηκε σε ένα ματς «ζωής και θανάτου» με την Καρδίτσα, όπου με τον Μιχάλη Κουταλιανό πια στον πάγκο, ήρθε το μεγάλο αποτέλεσμα, μετά από δύο μήνες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει ξανά σε «μονοπάτι» άμεσης παραμονής τον Κόροιβο.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, μίλησε στο Basketa.gr για την πίεση του αποτελέσματος, που αποπέμφθηκε με την επιτυχία αυτή, που ήρθε μετά από τόσο καιρό, καθώς και το τι έγινε σωστά από την πλευρά του ιδίου και των συμπαικτών του, τονίζοντας πως σε μια κρίσιμη στιγμή δε θα κρυφτεί, αν του ζητηθεί να πάρει πρωτοβουλίες. Ο Έλληνας γκαρντ, που ήρθε μετά από μια εξαιρετική διετία με τον Γλαύκο στην ευκαιρία του Κοροίβου στην Α2, εξηγεί την απόφαση του καλοκαιριού και αναφέρεται στην ανταπόκριση του τοπικού κοινού, έχοντας την πεποίθηση, ότι θα σταθεί ξανά στα πόδια του.

Βασίλη, πόσο μεγάλη είναι η πίεση, όταν η νίκη δεν έρχεται αρκετό καιρό;

Η πίεση αυξάνεται, σίγουρα, όλο και περισσότερο, όταν τα θετικά αποτελέσματα δεν έρχονται, αλλά στην ουσία δεν είναι τόσο η πίεση του αποτελέσματος όσο το να χάσουμε την πίστη σε εμάς και στην ομάδα.

Τι κάνατε σωστά αυτή την φορά, για να νικήσετε μια ισχυρή ομάδα σαν την Καρδίτσα;

Κάναμε σίγουρα, αυτό που δεν κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια, να είμαστε ομάδα, να παλεύουμε κάθε φάση και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας.

Αντιμετωπίζατε ίσως αυτό το ματς σαν ένα «τώρα ή ποτέ»;

Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι must win και σε κάθε αγώνα παλεύουμε για το θετικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει παιχνίδι, όπου βάζουμε μια ξεχωριστή «ταμπέλα», θεωρώντας το πιο κρίσιμο από τα υπόλοιπα.

Έπαιξες το δικό σου ρόλο για αυτή την νίκη. Θεωρείς πως είσαι από αυτούς που πρέπει να βγουν μπροστά, έχοντας ξαναπαίξει αυτό το ρόλο;

Σε κάθε παιχνίδι κάνω αυτό που μπορώ και δίνω τα πάντα, για να κερδίσει η ομάδα. Αν μου ζητηθεί να βγω μπροστά κατά την διάρκεια του αγώνα, είναι σίγουρο πως θα το κάνω γιατί ξέρω πως έχω την εμπιστοσύνη των συμπαικτών και του προπονητή μου.

Τι ήταν αυτό που σας έφερε η αλλαγή προπονητή;

Αυτό, που έφερε ήταν μια άλλη φιλοσοφία στον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού μας στη επίθεση και στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Θεωρώ, ότι εκεί υπάρχει διαφορά από την έλευσή του.

Θα ήθελες να κάνεις ένα σχόλιο για τη συνεργασία με τον κόουτς Σορώτο και την προσωπική σου άποψη για τον ίδιο;

Τι μπορώ να πω εγώ για τον κόουτς Σορώτο. Έχει τη δική του διαδρομή στον χώρο και όλοι την ξέρουν. Είχαμε μια άριστη συνεργασία και ήταν αυτός που έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Α2 κατηγορία και τον ευχαριστώ για αυτό.

Πώς προέκυψε για σένα η προοπτική του Κοροίβου το καλοκαίρι, μετά από δύο πολύ καλές σεζόν με τον Γλαύκο;

Ήταν μια απλή διαδικασία, αποφάσισα να φύγω από τον Γλαύκο και στην αναζήτηση του επόμενου σταθμού μου βρέθηκε ο Κόροιβος στο δρόμο μου, μου έδειξαν ότι με ήθελαν πολύ, τα βρήκαμε σε όλα και αποφάσισα να έρθω στην ομάδα. Για μένα δεν παίζει ρόλο η κατηγορία, αλλά το ποσό με θέλει μια ομάδα, για να με κάνει μέλος της.

Τώρα που η ομάδα παίζει στην Α2, ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου και της πόλης γενικά;

Ο κόσμος της πόλης είναι κοντά στην ομάδα. Παρά τα άσχημα αποτελέσματα που κάναμε, βρίσκεται εκεί να μας στηρίζει και να μας βοηθάει. Ξέρω, ότι τους έχουμε απογοητεύσει, αλλά θέλω να ξέρουν ότι τους χρειαζόμαστε και ότι οι πραγματικοί φίλοι της ομάδας φαίνονται στα δύσκολα.

Τι θεωρείς πως πρέπει να κάνει αυτή η ομάδα για να σταθεί στα πόδια της, μετά από αυτό που της είχε συμβεί τη σεζόν που μας πέρασε;

Αυτό που συνέβη ήταν, σίγουρα, συγκλονιστικό για την ομάδα, αλλά οι άνθρωποι που την διοικούν ξέρουν καλύτερα από εμένα τι πρέπει να κάνουν για να σταθεί η ομάδα στα πόδια της ξανά.

Photo Credits: Γιώτα Μπρέκη

basketa.gr

Όλη η επικαιρότητα