Βασίλης Νιπεργιάλης: «Σε αχαρτογράφητα νερά οικονομία και αθλητισμός!»

Μια κουβέντα με τον Βασίλη Νιπεργιάλη υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες έχει τη δική της πολύ μεγάλη σημασία. Κι αυτό αφού θυμίζουμε την διπλή ιδιότητα που έχει ως προπονητής στον ΑΣΣ Αμαλιάδας που οδηγεί την κούρσα στην Α1 ΕΣΚΑ-Η και θέλει να γράψει ιστορία ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στις εθνικές κατηγορίες αλλά και ως ιδιοκτήτης εστιατορίου καφέ-μπαρ και νυχτερινών μαγαζιών στην Αμαλιάδα.

Έτσι λοιπόν ο ίδιος φιλοξενήθηκε στην «Match» αναπτύσσοντας τις σκέψεις του γύρω από τα δυο αυτά καυτά θέματα και σε μια περιοχή όμως η Αμαλιάδα, που βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού.

 «Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν»

Στα του αθλητισμού και στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΗ ο Αμαλιαδαίος τεχνικός υπογράμμισε:

«Είμαστε αυτοί που ζητήσαμε -θυμίζω- αναβολή του πρωταθλήματος μέχρι το Πάσχα πριν η Ένωση αποφασίσει να σταματήσει τη δράση. Εμείς μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει 7 μήνες των συμφωνιών που κάναμε από την αρχή και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακριβώς το μέλλον. Όμως, μια παράταση ενδεχομένως για μεγάλο χρονικό διάστημα της σεζόν δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να την αντέξουν τα σωματεία και να μπουν σε επιπρόσθετα έξοδα για 1-2 μήνες. Το μόνο σίγουρο που μπορώ να πω από τώρα είναι ότι όταν κάποια στιγμή επιστρέψουμε στη δράση, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν, που και τότε θυμίζω υπήρχαν προβλήματα. Εδώ βλέπετε ότι και η Basket League ετοιμάζεται να ολοκληρώσει πρόωρα το δικό της πρωτάθλημα αφού πολλές ΚΑΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης».

«Θέλουμε την άνοδο αλλά θα χρειαστεί μεγάλος προγραμματισμός»

Ακόμη ο Βασίλης Νιπεργιάλης σχολίασε και το ενδεχόμενο αν δεν ολοκληρωθεί η Α1 ΕΣΚΑ-Η να ανέβει η ομάδα του ως πρώτη μέχρι στιγμής της βαθμολογίας στην Γ΄ εθνική, τονίζοντας:

«Τα περί οριστικής διακοπής ή όχι είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ΕΣΚΑΗ. Εμείς δεν το κρύβω ότι θέλουμε την άνοδο και το δείξαμε από την αρχή χτίζοντας μια πολύ ισχυρή ομάδα, όμως στην πράξη θα φανεί αυτό. Πάντως, ακόμη κι αν έρθει αυτή η επιτυχία, θα χρειαστεί ένας πολύ μεγάλος προγραμματισμός ειδικά στα οικονομικά μας, αφού θυμίζω ότι η Αμαλιάδα είναι μια πολύ πληγείσα πόλη που θα αργήσει να σηκώσει κεφάλι οικονομικά».

«Να έχει συνέχεια η Ευρωπαϊκή βοήθεια»

Επιχειρηματίας γαρ ο Νιπεργιάλης, είναι φυσικό να έχει άποψη και για τα τεκταινόμενα στην οικονομική ζωή της Αμαλιάδας.

«Είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι θα χρειαστούν γενναία μέτρα από την κυβέρνηση, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους σε αυτές. Μέχρι στιγμής ακούω διάφορα αλλά πρέπει τάχιστα να υλοποιηθούν. Οι εργαζόμενοι είναι σε ακόμη πιο τραγική κατάσταση, τελειώνει ο μήνας κι έχουν τεράστιες υποχρεώσεις με πάγια έξοδα, για τα οποία κανείς δεν λέει κουβέντα. Το πρόβλημα είναι Πανευρωπαϊκό και για το λόγο αυτό το Eurogroup καλείται να δώσει τη λύση που μόνο αυτό μπορεί και όχι η κάθε χώρα ξεχωριστά. Έκανε το πρώτο βήμα κι αυτό είναι θετικό, θα χρειαστεί όμως και συνέχεια για να προσδοκάμε σε μια σαφή βελτίωση, όμως ακόμη τα νερά είναι αχαρτογράφητα σε οικονομία και αθλητισμό κι αυτό δεν μπορεί να κρύβεται».

Και ως επίλογο ο Βασίλης Νιπεργιάλης τόνισε:

«Εκτιμώ ότι θα έχουμε μεγάλο πισωγύρισμα. Πλέον ο κόσμος έχει μπει σε νέες συνήθειες κι αργότερα για να τις αλλάξει, θα χρειαστεί πολύ χρόνος και αγώνας».