Categories: Style

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η συνήθεια που της χάρισε όμορφη επιδερμίδα μέχρι τα 96

Share

«Σε αντίθεση με την Νταϊάνα, που είχε κακής ποιότητας μαλλιά γιατί τα ψέκαζε συνέχεια με τόνους λακ τη δεκαετία του 1980, η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε πάντα υπέροχη επιδερμίδα», είχε σχολιάσει για το beauty style της βασιλικής οικογένειας ο διάσημος φωτογράφος David Bailey, που είχε αναλάβει πολλά βασιλικά πορτρέτα.

Η εντυπωσιακά καλή επιδερμίδα της Βασίλισσας ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα της εμφάνισής της. Ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία είχε σχετικά λίγες ρυτίδες, ενώ το «πορσελάνινο» πρόσωπό της, όπως το αποκαλούν κάποιοι, είχε όψη λαμπερή και νεανική.

Αν παρατηρήσεις παλιότερες φωτογραφίες της σε ξένα περιοδικά όπως η αγγλική Vogue, για την οποία είχε φωτογραφηθεί σε διάφορες φάσεις της ζωής της, παρατηρείς ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά και δεν έχουν προστεθεί πολλές ρυτίδες στο πρόσωπό της μέσα σε εξήντα χρόνια.

Η κίνηση ματ της Βασίλισσας για αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Η εξαιρετική κατάσταση της επιδερμίδας της οφειλόταν στο ότι απέφευγε την άμεση έκθεση στον ήλιο. Κάθε φορά που κυκλοφορούσε εκτός παλατιού, φορούσε πάντα αντηλιακό για να προστατεύεται από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες, οι οποίες προκαλούν από καρκίνο του δέρματος μέχρι πρόωρη γήρανση και φωτογήρανση. Επίσης, κάλυπτε το πρόσωπό της με ένα από τα χιλιάδες ζωηρά και εντυπωσιακά καπέλα, τα οποία βέβαια φορούσε για να περάσει το μήνυμα ότι βρισκόταν σε ώρα εργασίας. Το τρίπτυχο της προστασίας ολοκληρωνόταν με μια ομπρέλα ήλιου.

Ian Lloyd/CAMERA PRESS/VISUALHELLAS.GR

Όταν υποχρεούνταν να κάνει επαγγελματικά ταξίδια εκτός χώρας, πόνταρε πάντα στο τρίπτυχο αντηλιακό-καπέλο-ομπρέλα ήλιου. Τον ήλιο τον απέφευγε και το καλοκαίρι, αφού οι προσωπικές της προτιμήσεις την οδηγούσαν στη Σκωτία για να περνάει τις θερινές διακοπές της, αντί για ένα ηλιόλουστο μέρος με έντονη ηλιοφάνεια.

Και αν για μια στιγμή σκεφτείς ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ ζούσε σε μια χώρα με χαμηλή ηλιοφάνεια, χρειάζεται να σου θυμίσουμε ότι ειδικά η UVA ακτινοβολία που ευθύνεται για τη φωτογήρανση και προκαλεί ρυτίδες και δυσχρωμίες περνάει από παντού (σύννεφα και τζάμια).

Ακόμα ένα μικρό μυστικό της για το υπέροχο, ενυδατωμένο δέρμα της (και τη μακροζωία της) είναι ότι έπινε άφθονο νερό σε καθημερινή βάση.