Categories: Ελλάδα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ξεπουλούν οι μινιατούρες της μετά τον θάνατό της σε κατάστημα στον Πειραιά

Share

Θραύση στις πωλήσεις των Solar Queen, της διάσημης μινιατούραςαπό ρητίνη με την μορφή της βασίλισσας Ελισάβετ σε διάφορες ενδυματολογικές επιλογές, σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες σε κατάστημα με πρωτότυπα δώρα και gadget στον Πειραιά.

Από την ημέρα της ανακοίνωσης του θανάτου της βασίλισσας, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο παλάτι του Μπαλμόραλ στη Σκωτία σε ηλικία 96 ετών, πολλοί συλλέκτες και όχι μόνο σπεύδουν να προμηθευτούν ένα από τελευταία σχέδια της πρωτότυπης συλλογής που κάνει τρελές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η ιδιοκτήτρια του καταστήματος Sodi Σοφία Δουβή οι πωλήσεις της ηλιακής μινιατούρας με την βασίλισσα Ελισάβετ να χαιρετά σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο έχουν αυξηθεί και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία:

«Το αγοραστικό κοινό αγάπησε την συγκεκριμένη μινιατούρα από την πρώτη κιόλας στιγμή που την φέραμε στο κατάστημα. Πάντα πωλούσαμε αρκετά κομμάτια και κάναμε συχνά τις παραγγελίες μας στην Ολλανδία. Τώρα όμως οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά».

Πολλές μινιατούρες με στυλιστικές αλλαγές

Η μινιατούρα της βασίλισσας Ελισάβετ τοποθετείται κοντά στο φως και μέσω της ενέργειας που λαμβάνει από τον ηλιακό συλλέκτη, που βρίσκεται στην τσάντα που κρατάει ξεκινά να χαιρετά κουνώντας διακριτικά τον καρπό του δεξιού χεριού της:

«Πάνω από δέκα χρόνια φέρνουμε την συγκεκριμένη μινιατούρα. Έχουμε όλες τις εκδόσεις που έχουν κυκλοφορήσει. Είναι μια μινιατούρα που έχει κοινό αυτό είναι σίγουρο. Κάποιοι κάνουν συλλογή και έχουν σχεδόν όλες όσες έχουν βγει μέχρι σήμερα, άλλοι επειδή τους αρέσει. Το βασικό κομμάτι της μινιατούρας πρόσωπο και σώμα είναι πάντα ίδιο. Αλλάζει κάθε φορά το στιλιστικό κομμάτι. Έτσι υπάρχουν εκείνες με το στέμμα ή χωρίς. Με πιο επίσημα ενδύματα ή απλές εμφανίσεις. Με το κλασσικό καπέλο που φορούσε η βασίλισσα και φυσικά οι συλλεκτικές. Αυτή την στιγμή υπάρχει και καινούργιο σχέδιο το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, το περιμένουμε».

Μετά τον θάνατό της Ελισάβετ οι πωλήσεις αυξήθηκαν

Το καλοκαίρι η Σοφία Δουβή προχώρησε σε μια ακόμη παραγγελία, καθώς όπως εξηγεί, ο σύζυγος της είχε ανησυχήσει από τις τελευταίες εικόνες της βασίλισσας Ελισάβετ που είδαν το φως:

«Όλοι είδαμε πως είχε καταπέσει και έτσι στην παραγγελία που κάναμε στην Ολλανδία ζητήσαμε περισσότερα κομμάτια. Μάλιστα κάναμε και πολλές θεματικές βιτρίνες με τις μινιατούρες να πρωταγωνιστούν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πουλάμε συνέχεια και μετά τις τελευταίες εξελίξεις ακόμα περισσότερο».

Η τιμή της ηλιακής βασίλισσας ανέρχεται από 20 μέχρι 25 ευρώανάλογα με την ενδυματολογική της εμφάνιση, ενώ ένας από τους σχεδιαστές που κλήθηκαν από την Ολλανδική εταιρία να την σχεδιάσουν είναι ο διάσημος Chris Collicott.

πηγή:πρώτο θέμα