Εκπαίδευση Μεσσηνία

Βάσεις 2017: Πρωτιές σε Κυπαρισσία-Φιλιατρά-Δώριο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και ικανοποίηση των υποψηφίων

Ακούστε το άρθρο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ επιτυχίες με πρωτιές σημείωσαν σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά τα σχολικά συγκροτήματα στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ καθώς σοβαρό ποσοστό υποψηφίων πέρασε σε σχολή της επιλογής τους για την εξασφάλιση μιας σταδιοδρομίας στην Ελλάδα του αύριο. Παράλληλα σημειώθηκαν πρωτιές με υψηλό ποσοστό μορίων από υποψηφίους που δήλωσαν ικανοποιημένοι.

Ο Νικόλαος Ψιλοδημητρακόπουλος από το ΓΕΛ Κυπαρισσίας που πέρασε στο τμήμα Μηχανικών ηλεκτρονικών Πληροφορικής στα Γιάννενα τόνισε ότι είναι ένα πολύ δυνατό τμήμα που εξασφαλίζει μόνιμη δουλειά στο μέλλον, προσθέτοντας ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από την επιτυχία του παρότι δεν αποτέλεσε πρώτη του επιλογή. Ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία σε όλους τους υποψήφιους και φυσικά καλή επιτυχία σε όσους νέους θα δώσουν ξανά την επόμενη φορά για την είσοδό του σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Χαρούμενη ήταν η νέα πλέον φοιτήτρια Μαρία Ελένη Τουρκογιάννη από το ΓΕΛ Κυπαρισσίας η οποία πέρασε στην Νομική Κομοτηνής η οποία μάλιστα ήταν η πρώτη της επιλογή στο μηχανογραφικό δελτίο, δηλώνοντας πολύ ικανοποιημένο μετά από κόπους αρκετών χρόνων. Για το μυστικό της επιτυχίας εξήγησε ότι η Νομική εξασφαλίζει μια καλή επαγγελματική αποκατάσταση προσθέτοντας ότι πάντα πίστευε ότι με όχημα το δίκαιο μπορεί να απονεμηθεί σωστή δικαιοσύνη ιδίως για τους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Τέλος δήλωσε ότι θα σύστηνε στα παιδιά που θα δώσουν πάλι να έχουν ισχυρή θέληση και σωστές βάσεις χωρίς να χρειαστεί να διαβάσει κανείς την τελευταία χρονιά εξαντλητικές ώρες…
Το 80% των υποψηφίων πέρασαν σε σχολές επιλογών τους τόνισε η υποδιευθύντρια του σχολείου Θεώνη Κανελλοπούλου συγχαίροντας τα παιδιά για τις επιτυχίες τους, εμφανώς συγκινημένη καθώς δίδαξε στην περιοχή για 20 ολόκληρα χρόνια.

ΠΡΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Πρωτιά με 19.000 μόρια περίπου πέτυχε ο Νίκος Νεοφώτιστος από την Ζαχάρω, ο οποίος περνά από τους πρώτους στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΤΕΙ Πάτρας που αποτέλεσε από τις πρώτες του επιλογές και μάλιστα ήρθε πρώτος σε βαθμολογία σε όλο το ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας την τελευταία διετία, με αποτέλεσμα οι φίλοι του να τον αποκαλούν..παιδί θαύμα και φυσικά να κάνει υπερήφανους τους γονείς του από την Ηλεία που αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια.
Ο Δημήτρης Αρβανίτης ο οποίος πέρασε σε υψηλή θέση Φυσιοθεραπεία στο Αίγιο που αποτέλεσε πρώτη του επιλογή, δήλωσε ότι ήταν χαρούμενος με πολλές προοπτικές για το μέλλον, ενώ οι εξετάσεις απαιτούσαν αρκετό διάβασμα, ενώ επισήμανε ότι προέρχεται από το τμήμα νοσηλευτικής του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας στο οποίο έγινε αρκετά καλή δουλειά όλη την χρονιά. Επίσης συστήνει στους νέους να προτιμήσουν το ΕΠΑΛ με πολλές προοπτικές και συστηματικό διάβασμα μπορούν να τα καταφέρουν ενώ το τμήμα του ως δομή υγείας ενισχύει πολύ το τοπικό Νοσοκομείο ενώ ο κλάδος υγείας έχει πολλές προεκτάσεις για εργασία.

Ο Αντριάν Χότι από τα Φιλιατρά που πέρασε από τους πρώτους στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΤΕΙ Πάτρας με 18.500 περίπου μόρια ήταν εμφανώς ικανοποιημένος ευχαριστώντας τους καθηγητές που στήριξαν τους υποψήφιους σε κάθε τους βήμα ενώ επισήμανε ότι η επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρει το ΕΠΑΛ είναι το ισχυρό σημείο για τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Ο ΔΙευθυντής του σχολείου Δημήτρης Δράκος συνεχάρη τους 17 επιτυχόντες συνολικά για την άριστη απόδοσή τους, καθώς με συστηματικό διάβασμα εκπλήρωσαν τους στόχους τους ενώ δήλωσε πολύ χαρούμενος που οι υποψήφιοι πέρασαν σε πρώτες επιλογές για σχολές τους σε κυρίως σε Πάτρα, Πειραιά, Αίγιο και Λάρισα.

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Ο νέος Διευθυντής του Λυκείου Φιλιατρών κ. Ιωάννης Κίτσος μιλώντας για την απόδοση των υποψηφίων χαρακτήρισε την χρονιά πολύ καλή, με επιτυχίες σε υψηλόβαθμες σχολές όπως Ιατρική, Νομική, Πολυτεχνείου κλπ. Από τους 47 μαθητές που διαγωνίστηκαν στο Λύκειο, οι 39 πέρασαν σε ΑΕΙ & ΤΕΙ, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΩΡΙΟ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ

Για τους επιτυχόντες στο Λύκειο Δωρίου ο Διευθυντής Σωτήρης Καρούμπαλης δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ότι:

Ως νέος διευθυντής του ΓΕΛ Δωρίου, θα ήθελα να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου , τόσο τους επιτυχόντες στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όσο και όλους τους μαθητές και μαθήτριες που έδωσαν τον αγώνα τους και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Το Γενικό Λύκειο Δωρίου σημείωσε φέτος υψηλά ποσοστά επιτυχίας.Εύχομαι καλή σταδιοδρομία στους επιτυχόντες και πάντα επιτυχίες στην ζωή τους , αλλά και στους μαθητές που δεν κατευοδώθηκαν οι επιθυμίες τους να τους τονίσω , ότι τίποτα δεν χάθηκε, η ζωή είναι μπροστά τους και έχουν την ευκαιρία να ξαναδοκιμάσουν την επόμενη σχολική χρονιά για να πετύχουν τον στόχο τους ή ακόμα και να αναζητήσουν και άλλες διεξόδους για το μέλλον τους.
Επίσης συγχαίρω την διεύθυνση και τους καθηγητές του σχολείου , που συμπαραστάθηκαν και παρείχαν την καλύτερη δυνατή στήριξη στους μαθητές τους , καθώς και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που με την αγαστή συνεργασία του με το σχολείο συνέβαλλε τα μέγιστα στην επιτυχία των μαθητών μας.

Όλη η επικαιρότητα