Ηλεία

Βάσεις για εποικοδομητική συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ήλιδας με το Δίκτυο Μαιών

Ακούστε το άρθρο

Με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών – Μαιευτών Νομού Ηλείας που ως συντονιστική τους έδρα έχουν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ήλιδας κ. Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για τις πολυποίκιλες δράσεις του Δικτύου και τους τρόπους συνεργασίας με την Κοινωφελή.

Οι υπεύθυνες Χαρά Θεοφιλοπούλου και Ελένη Λιακοπούλου ενημέρωσαν εκτενώς για το Δίκτυό τους, καθώς είναι το πρώτο στην Ελλάδα από το 2016, με αποτέλεσμα τα στατιστικά τους στοιχεία και οι πολλές εκδηλώσεις τους να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για ανάλογες προσπάθειες σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα τα μέλη του Δικτύου Μαιών Νομού Ηλείας κατά την παρουσίαση ανέφεραν ότι, μπορεί το συντονισμό να έχει η Αμαλιάδα, όμως το Δίκτυο πραγματοποιεί δράσεις στο σύνολο του Νομού.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας τους έχουν ήδη δημιουργήσει χώρους όπως, γραφείο συμβουλευτικής, αίθουσα «ανώδυνου τοκετού», αίθουσα αναμονής, αίθουσα μητρικού θηλασμού, αίθουσα  με γυναικολογική κλίνη για τη λήψη του ΠΑΠ τεστ, καλλιεργειών κολπικού εκκρίματος,  κ.λπ..

Για τους παραπάνω χώρους  εξασφαλίστηκε κατάλληλος εξοπλισμός, όπως πολυθρόνες, στρώματα, παραβάν, κ.ά.  για τα μαθήματα εγκύων.  Εκτός του απαραίτητου εξοπλισμού, οι χώροι  προσφέρουν φιλικότητα, χαλάρωση,  ζεστασιά και κυρίως ιδιωτικότητα στη γυναίκα, έγκυο, νεογέννητο και έφηβο-η.

Ο πρόεδρος της κοινωφελούς από κοινού με το δίκτυο, εξέτασαν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν σε επόμενες δράσεις.

Όλη η επικαιρότητα