Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βέλγιο: Η πρώτη επίσκεψη της κόρης της Ε. Καϊλή την Παρασκευή, σύμφωνα με τον συνήγορό της

Οι εξελίξεις του σκανδάλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Qatargate, έχουν πάρει τη μορφή «χιονοστιβάδας».
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τον συνήγορο της Εύας Καϊλή, κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο αύριο, αναμένεται να είναι η πρώτη επίσκεψη, διάρκειας 3 ωρών, που θα έχει η ευρωβουλευτής από την κόρη της από τις 9 Δεκεμβρίου που συνελήφθη.

Οι εξελίξεις του σκανδάλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Qatargate, έχουν πάρει τη μορφή «χιονοστιβάδας».

Le Soir για Qatargate: «Οι επικίνδυνοι δεσμοί της Μαρί Αρενά» με τον Παντσέρι – Τι λέει η ευρωβουλευτής για το τηλεφώνημα από την Εύα Καϊλή

Στις σχέσεις της Βελγίδας ευρωβουλευτή, Μαρί Αρενά με τον Αντόνιο Παντσέρι εστιάζει σημερινό άρθρο με τίτλο «οι επικίνδυνοι δεσμοί της Μαρί Αρενά»της εφημερίδας «Le Soir», αναφορικά με το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι «ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι και η διάδοχός του ως επικεφαλής της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μαρί Αρενά, λέγεται ότι είχαν τουλάχιστον 389 τηλεφωνικές επικοινωνίες από τα μέσα Δεκεμβρίου 2021 έως τα μέσα Σεπτεμβρίου 2022, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που συμβουλεύτηκαν οι  Soir και Repubblica.

Είναι λίγο λιγότερες από τις επαφές του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή με τον πρώτο του «έμπιστο», Φραντσέσκο Τζόρτζι (437 επαφές την ίδια περίοδο), πρώην βοηθού του κ. Παντσέρι και φερόμενο ως συνεργό στην υπόθεση παρέμβασης και διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Ο Αντόνιο Παντσέρι ήταν συνάδελφος στην προηγούμενη θητεία, είναι και φίλος», απάντησε η Μαρί Αρενά στις 11 Δεκεμβρίου στη Soir, η οποία την ρώτησε για τη σχέση της με τον πρόεδρο και ιδρυτή της ΜΚΟ Fight Impunity, συμπληρώνει το άρθρο. Η Soir επισημαίνει ότι η Βελγίδα ευρωβουλευτής προτιμά πλέον να μιλά για «επαγγελματική φιλία».

Η εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας ότι «σε αυτήν την  μακροχρόνια φίλη του Αντόνιο Παντσέρι στρέφεται η ΑντιπρόεδροςΕύα Καϊλή στις 9 Δεκεμβρίου, ανησυχώντας που δεν μπορεί να επικοινωνήσει ούτε με τον σύντροφό της ούτε με τον πρώην ευρωβουλευτή».

«Πρώτα προσπάθησα να τηλεφωνήσω στον Πάντσερι -που μιλάει μόνο ιταλικά- αλλά δεν τον βρήκα», είπε στους ανακριτές η Εύα Καϊλή λίγο μετά τη σύλληψή της, σύμφωνα με τη Soir.

«Στη συνέχεια προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Μαρκ Ταραμπέλλα και τη Μαρί Αρενά. Απάντησαν ότι δεν ξέρουν γιατί δεν απάντησε ο Πάντσερι. Ο Παντσέρι δεν μιλάει αγγλικά, προτιμώ να επικοινωνώ μαζί του μέσω των φίλων του» φέρεται να προσέθεσε η κ. Καϊλή σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο.

«Ναι, με πήρε τηλέφωνο η Εύα Καλή», επιβεβαιώνει η Μαρί Αρενά, σημειώνει η Soir. «Ήμουν σε ένα συνέδριο στο UCL και δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Απλώς της είπα να μείνει ήρεμη και να περιμένει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. (…) Υποθέτω ότι πανικόβλητη πλησίασε τους Βέλγους βουλευτές της ομάδας της» προσέθεσε.

Πηγή: ertnews.gr

Όλη η επικαιρότητα