Ηλεία

Βελτιώνεται η εμπορική εικόνα του Κατακόλου

katakolo_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την ικανοποίησή τους ως προς την κανονιστική ρυθμιστική που ισχύει στο Κατάκολο για τα εμπορικά καταστήματα εκφράζουν οι περισσότεροι επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Πύργου είχαν συζητήσει με τη δημοτική αρχή ορισμένες διαφοροποιήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν για την καλύτερη λειτουργία των καταστημάτων.

Όπως δήλωσαν την Παρασκευή στο Patrisnews.com οι επαγγελματίες των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η νέα κανονιστική-ρυθμιστική ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα που είχαν θέσει στον δήμο του Πύργου, ενώ επεσήμαναν πως το μόνο που μένει είναι πλέον να ξεκινήσει η ισχύς και της κανονιστικής απόφασης που θα ρυθμίζει το κομμάτι του κυκλοφοριακού στους δρόμους του Κατακόλου και κατά συνέπεια, θα ολοκληρώσει την εικόνα φιλοξενίας που θα πρέπει να προσφέρει το Κατάκολο.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών είναι ευχαριστημένοι, ικανοποιημένοι γιατί και η διέλευση τώρα είναι πιο ομαλή και τα άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν να ανέβουν στα πεζοδρόμια καθώς έχουν δημιουργηθεί ορισμένες ράμπες», επεσήμανε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κατακόλου, Φραγκίσκος Κολόσακας, ενώ σχολίασε παράλληλα για τα ζητήματα της μείωσης της κρουαζιέρας και πως θα πρέπει το Κατάκολο να προσφέρει τη φιλοξενία του και την ποιότητά του στους τουρίστες.

«Υπάρχει μια μείωση της κρουαζιέρας ανά την Ελλάδα, το Κατάκολο κρατιέται ακόμα και πρέπει να αυξήσει τις παροχές του για να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο αλλά και να έχουμε ένα λιμάνι φθηνό και ποιοτικό παράλληλα» είπε στο patrisnews.com ο κ. Κολόσακας.

Η προμήθεια των καταστημάτων

Όπως εξήγησε στo patrisnews.com ο κ. Κολόσακας, για να οριστικοποιηθεί και να αναδειχθεί η εικόνα του Κατακόλου στους τουρίστες που το επισκέπτονται το μόνο που υπολείπεται είναι να ολοκληρωθεί και η διαδικασία για την προμήθεια των καταστημάτων, που, όπως τόνισε, θα πρέπει να γίνεται πριν από τις 9 το πρωί και μετά τις 7 το απόγευμα.

«Θα πρέπει οι προμήθειες να μπαίνουν πριν τις εννέα και ύστερα από τις 7 το απόγευμα ώστε να μην υπάρχει κυκλοφοριακό χάος τη στιγμή που οι τουρίστες κάνουν τη βόλτα τους στην αγορά», σημείωσε ο κ. Κολόσακας.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως εκείνο που ζητούν οι επαγγελματίες που διαθέτουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην μπροστινή πλευρά του λιμανιού, είναι να υπάρξει μέριμνα από το λιμενικό ταμείο Κατακόλου και τον δήμο του Πύργου, για την απομάκρυνση των φραγμάτων που έχουν τοποθετηθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από την κεντρική προβλήτα για ασφάλεια, ώστε να μπορούν οι τουρίστες να κάνουν τη βόλτα τους και να έχουν τη δυνατότητα να περνούν από το σημείο.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα