Ηλεία

Βελτιώσεις στον δρόμο Ολυμπία-Λάλα-111: 7,1 εκατ. ευρώ από την ΠΔΕ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη η Βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Αρχαία Πίσσα – Λάλα – 111,  με στόχο να αναβαθμιστεί ο δρόμος που παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα καθιζήσεων, κατολισθήσεων και απαιτεί σοβαρές παρεμβάσεις.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 7,1 εκατ. ευρώ και η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν  στοχεύουν  στη βελτίωση της οδού, προκειμένου να διαμορφωθεί ένας οδικός άξονας, με κατάλληλα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των επισκεπτών της.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και συμπλήρωσης των μεταφορικών υποδομών θα εκτελεστούν εργασίες που θα αναβαθμίσουν το τμήμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου έως τη διασταύρωση που οδηγεί στην Τοπική Κοινότητα Πεύκων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, μήκους 3.944,187μ.

Ο δρόμος ανήκει στο πρωτεύον Επαρχιακό δίκτυο με σημαντική κυκλοφορία, αφού συνδέει την πόλη του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας με τους οικισμούς των πρώην Καποδιστριακών Δήμων Φολόης, Λαμπείας και Λασιώνος.

Ικανοποίηση Γεωργιόπουλου για την ένταξη στο Π.Ε.Π.

Την ικανοποίησή του για την ένταξη στο Π.Ε.Π. του έργου βελτίωσης ενός προβληματικού τμήματος της επαρχιακής οδού «Αρχαία Πίσα – Λάλα – 111» εξέφρασε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

«Η αποκατάσταση της βατότητας αλλά και της ασφάλειας στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τον Δήμο μας και προβληματίζει τους κατοίκους που χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος, προσθέτοντας:

«Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη για την ένταξη του έργου και ευελπιστούμε σε μια γρήγορη υλοποίησή του.

Θα πρέπει ωστόσο να προχωρήσει παράλληλα και η μελέτη για τα έργα αντιστήριξης στον κόμβο σύνδεσης της οδού “Αρχαία Πίσα – Λάλα – 111” με τον περιφερειακό δρόμο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου πρόσφατα έγινε αυτοψία από κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας. Όταν ολοκληρωθούν τα έργα αυτά, θα έχουμε έναν ασφαλή και σύγχρονο δρόμο προς τη Δημοτική Ενότητα Φολόης».

Όλη η επικαιρότητα