Κόσμος

Βενεζουέλα: Δυο νεκροί από πυροβολισμούς στα σύνορα με τη Βραζιλία

Ένα πλήθος πολιτών στη Βενεζουέλα προσπάθησε να εμποδίσει τον στρατό από το να αποκλείσει τον δρόμο απ’ όπου θα περνούσε η ανθρωπιστική βοήθεια.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση “Καπέ Καπε” μια “ ιθαγενής και ο σύζυγός της σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 άλλα μέλη της φυλής Πέμον, από την πόλη Γκραν Σαμπάνα, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης από την αυτοκινητοπομπή της Εθνοφρουράς».

Η Γκραν Σαμπάνα βρίσκεται στην πολιτεία Μπολίβαρ στη Βενεζουέλα, στα σύνορα με τη Βραζιλία και στην απέναντι πλευρά των συνόρων έχει μεταφερθεί και αποθηκευθεί ανθρωπιστική βοήθεια για τον λαό της Βενεζουέλας.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν μέλη αυτής της κοινότητας προσπάθησαν να εμποδίσουν τα στρατιωτικά οχήματα να περάσουν και να φτάσουν στα σύνορα με τη Βραζιλία. Την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διέταξε το κλείσιμο των συνόρων με τη Βραζιλία, αρνούμενος να δεχτεί την ανθρωπιστική βοήθεια που, όπως υποστηρίζει, αποτελεί ένα πρόσχημα για μια στρατιωτική επέμβαση με στόχο την ανατροπή του.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό κατήγγειλε μέσω του Twitter ότι ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον των Πέμον που «βρίσκονταν στον σταθμό ελέγχου της Εθνοφρουράς». Ζήτησε επίσης να συλληφθούν οι υπεύθυνοι για την καταστολή και «τη δολοφονία των αδελφών μας Πέμον που στηρίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα