Αρθρογραφία

Βεντέτες σκανδαλολογίας

Ακούστε το άρθρο

Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την μη παραπομπή σε δίκη του κ. Γιάννου Παπαντωνίου, λόγω έλλειψης  επαρκών στοιχείων και διέταξε την αποφυλάκισή του μετά από 17 μήνες κράτησή του στις φυλακές, ωστόσο έμεινε η στάμπα του κλέφτη, φυσικά με την βοήθεια του πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ που συνήθως δικάζουν πριν από τους δικαστές και χωρίς στοιχεία.

Η πολιτική μας ιστορία διαθέτει περίσσευμα πολιτικών, ή άστοχων, ή χωρίς στοιχεία διώξεων, με αποκορύφωμα την περίφημη δίκη του αείμνηστου Α. Παπανδρέου, με την ετερόκλητη το 1989 σύμπραξη δεξιάς και αριστεράς, που έμεινε στην ιστορία ως  «βρόμικο 89» και ακόμη και σήμερα περνάει στα ψιλά γράμματα και στα περιθώρια των ΜΜΕ η αθώωσή του.

Εν προκειμένω , όσον αφορά την αποφυλάκιση Παπαντωνίου, απέφυγαν τα ΜΜΕ, ,πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, να αναφέρουν  την αποφυλάκιση και κυρίως απέφυγαν να αναφέρουν το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου, προφανώς για να μην θεωρηθούν «συνένοχοι» του «ενόχου», που τελικά τον είχαν δικάσει πριν δικαστεί  από τους πλέον αρμόδιους, τους φυσικούς και κατά το Σύνταγμα δικαστές.

Και αμέσως παρεμβαίνει αυτός που γνωρίζει τα πάντα όπως ισχυρίζεται, ο οποιοσδήποτε άσχετος δηλαδή και λέει την βαρύγδουπη έκφραση: «Όχι ότι δεν έκλεψε δηλαδή, απλά δεν άφησε ίχνη και στοιχεία, έκρυψε πολύ καλά τα κλεμμένα», όπως κάνουν όλοι οι πολιτικοί – κλέφτες και ρίχνει μομφή προς όλους γενικά και αόριστα σε μία τάση απαξίωσης των πολιτικών και της πολιτικής, πιθανά για ικανοποίηση νοσταλγών ή αλλιώς χουντικών σταγονιδίων, που παντού βλέπουν δράκους και φαντάσματα, αποφεύγοντες την πραγματικότητα.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται  η σκανδαλολογία στους κόλπους του δίπολου της εξουσίας, με υπόδικους και με κατασκευή υπόδικων, με αποχρώσεις  ενδείξεις, όπως συνηθίζεται να λέγεται, με μασκοφόρους μάρτυρες, με αόρατους, με ψευδώνυμα και με ότι άλλο μπορεί να φαντασθεί κανείς και έτσι δίδεται τροφή στο φιλοθεάμον και κουτσομπολίστικο ακροατήριο, χωρίς άρτον βέβαια λόγω έλλειψης ή πιο βάσιμα, λόγω κακής διαχείρισης του υπάρχοντος άρτου.

Και βέβαια δεν τόλμησε το πολιτικό σύστημα να αλλάξει το σχετικό άρθρο του Συντάγματος για τις εξεταστικές και ανακριτικές επιτροπές της Βουλής, και να αναθέσει την διερεύνησε όλων των υποθέσεων που έχουν σχέση με πολιτικούς μόνο στα δικαστήρια, που έχουν ασφαλώς και την γνώση διερεύνησης και δίκης.

Δυστυχώς, με αυτά τα γεγονότα και την περιρρέουσα σκανδαλολογία, πέραν του εξευτελισμού και της ταλαιπωρίας των διωκόμενων, κυρίως αποπροσανατολίζεται ο κόσμος από την δύσκολη καθημερινότητα και φυσικά κτίζονται από το πουθενά πολιτικές καριέρες ανίκανων και ακατάλληλων προσώπων.

Όλη η επικαιρότητα