Πολιτική

Βερναρδάκης για ΠΑΣΟΚ: Συνεργασία αν αποκηρύξει το νεοφιλελεύθερο παρελθόν

Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπολύει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συμπεριφέρεται στο θέμα της διαπραγμάτευσης «ως 5η φάλαγγα και μάλιστα εκτός Ελλάδος», ενώ στελέχη της που πηγαίνουν στο εξωτερικό περνούν το μήνυμα στους δανειστές ότι το πρόγραμμά της είναι πολύ πιο προωθημένο από τις δικές τους απαιτήσεις.

Πάντως, «θα ήταν χρήσιμη μια διαφορετική στάση» εκ μέρους της ΝΔ, επισημαίνει.

Για το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι είναι ένα κόμμα, στο οποίο «οφείλεται και η μεγάλη κρίση του 2010 και η παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», υπογραμμίζοντας εξάλλου ότι ενώ άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη συζητούν για το κοινωνικό πρόβλημα, «στο ΠΑΣΟΚ δεν ξανακούγεται λέξη γι’ αυτό».

Ο υπουργός Επικρατείας στέλνει μήνυμα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι «εάν ξεκαθαρίσει με το νεοφιλελεύθερο, πρόσφατο, παρελθόν του και κυρίως με τους μηχανισμούς διαπλοκής που το κρατούν εξαρτημένο ως πολιτικό κόμμα, και ξαναέβαζε στο επίκεντρο της προβληματικής του το κοινωνικό ζήτημα», τότε πραγματικά «θα άνοιγε μια συζήτηση η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες συνεργασίας».

Ο Χρ. Βερναρδάκης φέρνει ως παράδειγμα της εξάρτησης του ΠΑΣΟΚ από τους μηχανισμούς της εξουσίας το γεγονός ότι δεν τόλμησε ούτε την απλή αναλογική να ψηφίσει.

Για την αξιολόγηση, τέλος, ο στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, είναι να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Με την πρόσθετη επισήμανση πως «οτιδήποτε ακούγεται και διαρρέεται ως επιπλέον μέτρα ή ως εφαρμογές από το 2018 ή από σήμερα κιόλας, δεν ισχύουν… δεν έχουν τεθεί καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» ξεκαθαρίζει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα