Categories: Ελλάδα

Βέροια: Σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη υποβάλλεται η μητέρα

Share

Σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα υποβληθεί σήμερα, Τρίτη, η 29χρονη μητέρα η οποία ομολόγησε ότι πέταξε το 11 μηνών κοριτσάκι της στα νερά του Αλιάκμονα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Χθες έγινε αναπαράσταση του θανάτου του βρέφους και η μητέρα ομολόγησε ότι τέλεσε το έγκλημα, μετά τη συνεχή άρνηση πως έριξε το παιδί στο νερό.

Στην απολογία της, είχε αρχικά υποστηρίξει ότι δεν σκότωσε το παιδί της, αλλά ότι εκείνο διέφυγε της προσοχής της και έπεσε στο νερό.

Χθες μεταφέρθηκε στο σημείο, συνοδεία αστυνομικών, για να περιγράψει όσα υποστήριζε ότι συνέβησαν.

Σκοπός της αναπαράστασης ήταν να φωτιστούν ένα προς ένα τα σημεία της υπόθεσης, από τη στιγμή που έφτασε στο φράγμα του Αλιάκμονα και κατέβηκε από το ταξί μέχρι τη στιγμή του πνιγμού.

Μόλις έφτασε στην περιοχή δήλωσε ότι θέλει να αλλάξει την κατάθεσή της και ομολόγησε ότι πέταξε το παιδί της στο ποτάμι, ισχυριζόμενη, βέβαια, ότι το βρέφος είναι ακόμη ζωντανό.

Μετά την ομολογία της, και «ευρισκόμενη προφανώς σε σύγχυση», όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η γυναίκα επέμεινε ότι το μωρό της ζει και πως το πέταξε μακριά από εκεί που ισχυρίζονται ότι το βρήκαν.

Η αναπαράσταση διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι άλλαξαν πλέον τα δεδομένα και περιμένουν την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.