Life

Βγήκαμε ραντεβού αλλά έχει κοπέλα

Ακούστε το άρθρο

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Είναι αυτή η κατηγορία ανθρώπων που βρίσκονται σε μία σχέση (λίγο ή πολύ, δεν έχει σημασία) και όμως κάνουν έκλυτο βίο όπως θα έκαναν αν ήταν μόνοι στη ζωή. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα ή ενδοιασμό στο να φλερτάρουν, να γνωρίσουν καλύτερα κάποιο άλλο πρόσωπο, να βγουν ραντεβού μαζί τους και φυσικά να μην αναφέρουν ποτέ την ασήμαντη λεπτομέρεια της ύπαρξης άλλου στη ζωή τους. Κι ενώ έχεις πάρει την απόφαση να προχωρήσεις αυτήν τη γνωριμία, να δώσεις μία ευκαιρία βρε αδερφέ και να πιεις ένα αφέψημα με το αγόρι που γνώρισες μέσω γνωστών ή στα social media, στο δικό του το μυαλό μάλλον είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν το κρίνει απαραίτητο να το μοιραστεί μαζί σου.

Αλλά ζούμε σε μία μικρή χώρα, έχουμε κοινούς γνωστούς και αργά ή γρήγορα τα νέα μαθαίνονται. Κι εσύ μένεις «παγωτό» γιατί αναρωτιέσαι ποιος το κάνει αυτό και βγαίνει ραντεβού ενώ έχει σχέση και αφού είναι τόσο κουλ με αυτό, γιατί δεν το λέει; Διότι δεν είναι τόσο άνετος. Αν το θεωρούσε εντάξει, δεν θα το απέκρυπτε. Θα το ξεφούρνιζε και αν σου αρέσει, έχει καλώς. Σε άλλη περίπτωση, νιώθει ενοχές αλλά προχωράει κανονικά.

Γιατί να το κάνεις αν έχεις σχέση; Εντάξει, εδώ δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη απάντηση γιατί κάθε άνθρωπος έχει και διαφορετική προσωπικότητα. Μπορεί να αποζητά την επιβεβαίωση από αθώα κορίτσια και να θέλει να δει ότι ΄περνάει η μπογιά του’. Μπορεί να είναι σε μία σχέση πολλά χρόνια, να έχει βαρεθεί και να θέλει να κάνει πιο ενδιαφέρον σεξ. Άλλοι νιώθουν ανασφάλειες και φλερτάρουν κάθε φορά που νιώθουν να πέφτει η διάθεσή τους και άλλοι διαχωρίζουν τη σχέση από τις άλλες γνωριμίες γιατί πιστεύουν ότι δεν κάνουν κάτι κακό.

Αν δεν κάνεις σεξ, δεν είναι απιστία. Για κάποιους είναι μία πραγματικότητα. Βλέπουν σαν απιστία μόνο το σεξ, οπότε είναι λογικό να φλερτάρουν και να βγαίνουν αθώα ραντεβού χωρίς να αποσκοπούν σε κάτι περισσότερο. Το πρόβλημα όμως αρχίζει όταν η άλλη πλευρά δεν είναι ενήμερη και μπορεί να έχει ήδη αρχίσει να επενδύει συναισθηματικά. Εννοείται ότι το φλερτ είναι κάτι αθώο και χαριτωμένο, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια στο μέχρι πού μπορείς να φτάσεις και πώς μπορείς να φέρεσαι στον άλλο. Υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που μένουν σε μία σχέση καθαρά από συνήθεια, δεν προτίθενται να χωρίσουν αλλά θέλουν και τα υποκατάστατα μίας παθιασμένης σχέσης. Δεν μπορεί κανείς να κρίνει κάποιον για τις επιλογές του, αρκεί να μην θίγεται η ελευθερία και η προσωπικότητα του αποδέκτη μίας τέτοιας συμπεριφοράς.

Και κάπως έτσι φτάνουν οι άνθρωποι να αναλογίζονται ότι ‘μετά πώς να εμπιστευτείς τους ανθρώπους’; Ναι, η εμπιστοσύνη δεν είναι κάτι που βρίσκεις εύκολα αλλά δεν είναι ότι αποκτάται από τη μία μέρα στην άλλη. Χτίζεται σιγά σιγά και δοκιμάζεται μέσα στο χρόνο. Αν γνωρίζεις έναν άνθρωπο και γρήγορα αποδεικνύεται ότι είναι ανέντιμος ή απλά κρύβεται από τον ίδιο του τον εαυτό, είναι καλό. Δεν επενδύεις τόσο πολύ και βλέπεις από την αρχή το αληθινό του πρόσωπο. Επίσης, αν ήταν τόσο εύκολο να γνωρίζουμε συνέχεια έμπιστους, συνεπείς, έντιμους και γενναιόδωρους ανθρώπους, θα ζούσαμε σε έναν ιδανικό κόσμο χωρίς αδικίες και όλα θα λειτουργούσαν τέλεια. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις, ανακαλύπτουμε ακόμα πιο βαθιά τον εαυτό μας και μαθαίνουμε να ‘διαβάζουμε’ τους ανθρώπους. Αλλά κυρίως, μόνο έτσι εκτιμάμε ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους που γίνονται αληθινά σημαντικοί στη ζωή μας.

Πηγή

Όλη η επικαιρότητα