Αθλητισμός

Βγήκε από το κώμα ο Μπιανκί!

bianchi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μετά από πολλές εβδομάδες σιγής, υπήρξε ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Ζιλ Μπιανκί. Μάλιστα τα νέα είναι αρκετά αισιόδοξα, αν και η κατάσταση του Γάλλου πιλότου που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο Grand Prix της Ιαπωνίας στις 5 Οκτωβρίου παραμένει κρίσιμη. 

Όπως ανακοινώθηκε από την οικογένεια του οδηγού της Marussia, ο 25χρονος Μπιανκί βγήκε πλέον από το τεχνητό κώμα στο οποίο βρισκόταν, ενώ πλέον έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην πατρίδα του. Πάντως, παρότι αναπνέει μόνος του, η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη και εξακολουθεί να μην έχει επαφή με το περιβάλλον. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των γονέων του: 

«Περίπου επτά εβδομάδες μετά το ατύχημα του Ζιλ στην πίστα της Σουζούκα και μετά από μια δύσκολη περίοδο στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νευρολογικού τμήματος, μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι ο Ζιλ έκανε ένα σημαντικό βήμα. Ο Ζιλ δεν είναι πλέον σε τεχνητό κώμα, στο οποίο είχε τοποθετηθεί μετά το ατύχημα, αλλά παραμένει αναίσθητος. Αναπνέει χωρίς υποστήριξη και τα ζωτικά του σημεία είναι σταθερά, αλλά η κατάστασή του κρίνεται ακόμη κρίσιμη. Πλέον η θεραπεία του μπαίνει σε νέο στάδιο που αφορά στη βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας. 

Η νευρολογική κατάσταση του Ζιλ παραμένει σταθερή. Αν και η κατάσταση παραμένει σοβαρή και μπορεί να παραμείνει έτσι, αποφασίστηκε πως είναι σε σταθερή κατάσταση για να μεταφερθεί πίσω στην πατρίδα του, τη Γαλλία. Με ανακούφιση σάς ενημερώνουμε ότι ο Ζιλ μεταφέρθηκε αεροπορικά χθες βράδυ από το ιατρικό κέντρο της Ιαπωνίας σε νοσοκομείο της Νις και τώρα βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. 

Είμαστε ευγνώμονες που η επόμενη φάση της θεραπείας του Ζιλ μπορεί να συνεχιστεί κοντά στο σπίτι του, όπου θα έχει μεγαλύτερη υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους». 

Η οικογένεια του Μπιανκί εκφράζει ευχαριστίες για το ιατρικό προσωπικό στην Ιαπωνία, ενώ για πολλοστή φορά ζητεί από τα ΜΜΕ το σεβασμό τους για την κατάσταση του πιλότου και δεσμεύεται πως όταν υπάρχει λόγος, θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του.

 

Όλη η επικαιρότητα