Ελλάδα

Βιασμός 12χρονης: Αναζητούνται δύο ακόμη άτομα – Στον εισαγγελέα σήμερα δύο συλληφθέντες

Η Αστυνομία προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης (4 Νοεμβρίου) σε δύο ακόμα συλλήψεις, ενός 35χρονου εισοδηματία από τη Δυτική Αττική και ενός 39χρονου -πατέρα ενός 9χρονου παιδιού- από το Μαρούσι.
Ακούστε το άρθρο

Τις οκτώ έχουν φτάσει οι συλλήψεις για την υπόθεση του βιασμού κατά συρροή και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια, ενώ δύο ακόμα εντάλματα περιμένουν εκτέλεση, ύστερα από τη συμπληρωματική κατάθεση του θύματος.

Η Αστυνομία προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης (4 Νοεμβρίου) σε δύο ακόμα συλλήψεις, ενός 35χρονου εισοδηματία από τη Δυτική Αττική και ενός 39χρονου -πατέρα ενός 9χρονου παιδιού- από το Μαρούσι.

Οι δύο συλληφθέντες εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα και θα ζητήσουν προσθεσμία για να απολογηθούν.

Πρόκειται για την εκτέλεση των δύο από τα τέσσερα νέα εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα δύο εντάλματα που εκκρεμούν αφορούν έναν ηλεκτρολόγο και έναν υπεύθυνο καταστήματος που φέρεται να βρίσκεται στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.

Τα τρία από τα τέσσερα πρόσωπα σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης φέρεται να είχαν προσέλθει αυτοβούλως τις προηγούμενες ημέρες στην Ασφάλεια, ενημερώνοντας ότι μέσω διαδικτυακής εφαρμογής είχαν συνομιλήσει με το ανήλικο κορίτσι, αρνούμενοι όμως ότι το είχαν συναντήσει.

Οι υπόλοποι έξι συλληφθέντες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, είναι οι εξής:

1) Ο Ηλίας Μίχος που θεωρείται και ο εγκέφαλος της υπόθεσης καθώς όχι μόνο βίαζε αλλά και εξέδιδε τη 12χρονη

2) Ο Γιάννης Σοφιανίδης που βίαζε τη 12χρονη

3) Η μητέρα της 12χρονης, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ανακοινωθεί από την Αστυνομία και κατηγορείται ότι συμμετείχε στη μαστροπεία

4) Ο Ευθύμιος Κλωθάκης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

5) Ο Αναστάσιος Λαζαρίδης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

6) Ο Νικόλαος Κοντάρης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής.

Στην έκδοση των νέων ενταλμάτων οδήγησε η μαραθώνια κατάθεση που έδωσε η 12χρονη την περασμένη Τρίτη.

Στη διάρκεια της κατάθεσης αναγνώρισε σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερα νέα πρόσωπα.

Οι κατηγορούμενοι για τη δυσώδη υπόθεση ανέρχονται πλέον σε 10, με τις έρευνες των αρμόδιων Αρχών να συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Σημειώνεται επίσης ότι μέχρι στιγμής συνολικά 18 άτομα, που συνομιλούσαν με την 12χρονη στην εφαρμογή Blindchat, έχουν προσέλθει αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ τις προηγούμενες μέρες.

Μαραθώνια κατάθεση

Η ανήλικη κατέθεσε επί έξι ώρες την περασμένη Τρίτη ενώπιον ψυχολόγων, οι οποίοι προσπαθούσαν να την κάνουν να αισθανθεί οικεία και να ανοιχτεί.

Κατά πληροφορίες, της έδειξαν δεκάδες φωτογραφίες υπόπτων και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αναγνώρισε τέσσερα νέα πρόσωπα, ενώ υπήρχαν και αρκετά για τα οποία το παιδί απαντούσε «δεν θυμάμαι».

Κατόπιν, οι αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν την ανακρίτρια και στη συνέχεια οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν τα νέα εντάλματα σύλληψης.

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα