Ελλάδα

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Αλαλούμ» με τις καταθέσεις και τις τοξικολογικές

Όπως υπογράμμισε η δικαστική συντάκτρια του MEGA, Άννα Κανδύλη, οι τέσσερις άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση δεν έχουν κληθεί ακόμα να καταθέσουν στις Αρχές.
Ακούστε το άρθρο

Αλαλούμ επικράτησε τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τον ομαδικό βιασμό της 24χρονης Γεωργίας σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Νωρίτερα, κυκλοφόρησε η είδηση ότι τέσσερις άνδρες κλήθηκαν για ανωμοτί κατάθεση αναφορικά με την εν λόγω υπόθεση. Επρόκειτο για τα δύο αδέλφια, Β.Λ και Ε.Λ και τους φίλους τους Κ. Π. και Β. Τ.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η δικαστική συντάκτρια του MEGA, Άννα Κανδύλη, οι τέσσερις άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση δεν έχουν κληθεί ακόμα να καταθέσουν στις Αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η έρευνα δεν είναι πλέον στον εισαγγελέα και πλέον όποιος κληθεί, θα κληθεί για απολογία στην ανακρίτρια.

Παράλληλα, η ίδια εξηγεί πως σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας δεν θα μπορούσαν να έχουν κληθεί τέσσερα άτομα, αφού μέχρι στιγμής η κοπέλα έχει μιλήσει για δύο ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας έχει παραδεχτεί σεξουαλική επαφή μαζί με την 24χρονη, ωστόσο έχει πει ότι ήταν συναινετικό.

Μπέρδεμα με τις τοξικολογικές της Γεωργίας

Παράλληλα, μπέρδεμα υπήρξε και με τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας, αφού κυκλοφορούσαν οι πληροφορίες πως έχουν ήδη σταλεί στην Ελβετία, απ’ όπου θα έρχονταν και τα αποτελέσματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το δείγμα για τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης κοπέλας, παραμένει στα εργαστήρια του ΑΠΘ και δεν έχει σταλεί στην Ελβετία.

Tο μπέρδεμα των τελευταίων ημερών προέκυψε, αφού υπήρχαν πληροφορίες πως κάτι τέτοιο θα γίνει αν τα αποτελέσματα του ελληνικού εργαστηρίου δεν είναι σαφή.

Τι γίνεται με τις κάμερες στο ξενοδοχείο

Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό, το ξενοδοχείο που συνέβησαν όλα έχει δώσει στις αρχές υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι το υλικό αφορά μόνο κάμερες από τους εξωτερικούς χώρους και όχι από τους ορόφους που βρίσκονται τα δωμάτια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, από τις 3 Ιανουαρίου το ξενοδοχείο κατέθεσε στις αρχές υλικό από τις κάμερες. Συγκεκριμένα, από την μπροστινή κάμερα ασφαλείας της εισόδου, αλλά και από την πλαϊνή είσοδο.

Δεν κατέθεσε όμως υλικό από κανέναν εσωτερικό χώρο, ενώ έδωσε τα στοιχεία για τα δωμάτια που κοιμήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι στο χαρτί που έστειλε το εν λόγω ξενοδοχείο στις αρχές, το ξενοδοχείο δεν αναφέρει πουθενά ότι δεν έχει κάμερες στο εσωτερικό του.

Θέλουν διευκρινίσεις οι αρχές

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι αρχές καλούνται αυτή τη στιγμή να διευκρινίσουν ορισμένες διαφορές ανάμεσα στις καταγγελίες βιασμού της 24χρονης από τις διαδοχικές καταθέσεις της και τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων.

Για παράδειγμα, η 24χρονη λέει ότι επανήλθε στο ξενοδοχείο και ανέβηκε σε κάποιον όροφο κι εκεί την υποδέχτηκαν δύο άτομα, τα οποία την πήγαν σε ένα δωμάτιο -ενώ εκείνη ήθελε να πάει στο δικό της δωμάτιο- κι εκεί τη βίασαν.

Από τις καταθέσεις των υπόλοιπων εμπλεκόμενων προκύπτει πως την υποδέχτηκαν στον 4ο όροφο, σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο και πως στη συνέχεια ξαναπήγαν στο πάρτι, ενώ ο ο φερόμενος ως βιασμός έγινε στον 6ο όροφο του πάρτι, όχι στον 4ο.

Παράλληλα, πρέπει να διευκρινιστεί το πότε δόθηκε το αναφερόμενο «χάπι του βιασμούς» στην 24χρονη.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι πρέπει να γίνει σαφές το πότε δόθηκε το εν λόγω χάπι στην κοπέλα, καθώς αν της το έριξαν στο τρίτο ποτό, όπως ισχυρίζεται η ίδια, θα έπρεπε να είχε δράσει μέσα σε 10-15, στο διάστημα που περίπου ήταν ακόμα στο πάρτι με τις φίλες της, κάτι που δεν συνέβη.

Οπότε αυτό που καλούνται να αποσαφηνίσουν οι αρχές είναι το πότε και με ποιον τρόπο χορηγήθηκε η ουσία στην Γεωργία.

Σε κάθε περίπτωση, από τις αρχές κομβικό σημείο θεωρείται και η κατάθεση της Γεωργίας στην ανακρίτρια, παρουσία ψυχολόγου, την Παρασκευή.

Πηγή: Mega

Όλη η επικαιρότητα