Ψυχαγωγία

Vikings Valhalla: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το sequel της σειράς

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η αγαπημένη ιστορική σειρά «Vikings» να ήρθε στο τέλος της ωστόσο το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία τους είναι ήδη στα σκαριά.

Όχι δεν πρόκειται για 7η σεζόν αλλά για ένα sequel Spinoff που θα διαδραματίζεται 100 χρόνια μετά το τέλος της βασικής σειράς.

Το «Vikings: Valhalla» όπως θα αποκαλείται η νέα σειρά αναμένεται μέσα στο 2021 και θα είναι μια παραγωγή του Netflix παρακάτω έχουμε μαζέψει όσες πληροφορίες γνωρίζουμε και το θέμα θα ανανεώνεται συνεχώς.

Γενικές πληροφορίες

Η σειρά, όπως μας ενημερώνει το lordoftheseries.gr θα είναι παραγωγή του στούντιο MGM Productions σαν τον προκάτοχό του και δημιουργός της θα είναι ο Michael Hirst που ήταν Showrunner και παραγωγός του Vikings. Όταν ο Hirst ρωτήθηκε το αν το Spinoff ξεπεράσει την αρχική σειρά σε στάδιο παραγωγής εκείνος απάντησε: «Δεν θα μπορούσε να είναι σε μεγαλύτερο επίπεδο από τα τελευταία επεισόδια του Vikings. Γιατί οι στρατιές και οι μεγάλες μάχες που είχαμε δεν γίνεται να ξεπεραστούν. Αλλά τι να πω; Έχει δημιουργηθεί στα ίδια μέρη σε πολλά από αυτά. Θα επιστρέψουμε στο Kattegat. Που είναι σαν πνευματικό σπίτι των Vikings. Αλλά θα είναι ένα διαφορετικό Kattegat. Θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της Ευρώπης. Έχει μεγαλώσει τόσο σε μέγεθος αλλά και σε σημασία. Ο βασιλιάς της Αγγλίας είναι ένας Viking με τους Vikings να έχουν κατακτήσει μεγάλο μέρος της Αγγλίας έχοντας ήδη την Νορμανδία»

Ένας από τους σεναριογράφους της σειράς θα είναι ο Jeb Stuart που είναι γνωστός για την δουλειά του στο The Fugitive και Die Hard αλλά και το πρόσφατο animation του Netflix «The Liberator».

Η πλοκή

Η σειρά θα μας πάει 100 χρόνια μετά τα γεγονότα του Vikings, το τέλος των Vikings είναι κοντά με την Αγγλία να αντιστέκεται σθεναρά στους Σκανδιναβούς κατακτητές. Μετά τον θάνατο του βασιλιά Edward του «Ομολογιτη», τρεις λόρδοι διεκδικούν τον αγγλικό θρόνο, κάτι που θα αλλάξει το μέλλον της χώρας για πάντα. Σε συνέντευξη του ο Hist όπως είπαμε και παραπάνω αποκάλυψε την επιστροφή σε γνώριμες τοποθεσίες λέγοντας: «Αυτό που κάνει ο Jeb Stuart είναι ότι δίνει μεγάλη προσοχή στην μυθολογία του Vikings. Οπότε όταν συναντιούνται στην κύρια αίθουσα του Kattegat, φυσικά θα μιλούν σχετικά με τις σπουδαίες εποχές όσων είχαν κάτσει σε αυτόν τον θρόνο και στα ίδια τραπέζια. Οι Ragnar Lothbrok,η Lagertha, ο Bjorn και ο Ivar ήταν μυθικοί χαρακτήρες για την σειρά και θα είναι και για το Valhalla. Υπάρχει μια υπέροχη σύνδεση στις δύο σειρές καθώς προσφέρει κάποιες έτοιμες ιστορίες για την νεα σειρά αλλά με τέτοιον τρόπο που δεν είναι απαραίτητο να ξέρεις ποιος ήταν ο Ragnar, αλλά ελπίζω πως το νέο κοινό θα θέλει να μάθει και θα πάει να δει την αρχική σειρά. Οπότε όλα συνδέονται με έναν πολύ χρήσιμο, ενδιαφέρον και συναρπαστικό τρόπο».

Οι βασικοί χαρακτήρες

Τον Αύγουστο κυκλοφόρησαν κάποια από τα ονόματα των χαρακτήρων που θα δούμε στην σειρά αλλά και μικρές περιγραφές τους.

Leif Eriksson: Γεννημένος στην Ισλανδία εκπροσωπεί μια νέα γενιά Vikings, έχει μεγαλώσει μακριά από την Νορβηγική νοοτροπία χωρίς γνώση στις επιδρομές. Αλλά όπως γρήγορα θα ανακαλύψουμε αυτό δεν τον κάνει λιγότερο Viking από τους άλλους. Είναι ένας μαχητής και εξερευνητής. Ενθουσιάζεται με τα άγνωστα μέρη και δεν τον φοβίζει η θάλασσα. Όταν θα τον δούμε θα έχει σαλπάρει με ένα μικρό πλήρωμα από γροιλανδους 2000 μίλια βόρεια του Ατλαντικού. Πιστός στην οικογένεια του αλλά με σημάδια προβλημάτων με τον πατέρα του. Όπως η αδερφή του Freydis είναι πιστός στον Odin ωστόσο είναι ανοιχτομυαλος σε νέες ιδέες.

Freydis Eriksdottir: Η ετεροθαλής αδελφή του Leif. Μια σεξουαλικά απελευθερωμένη και γνήσια shield-maiden. Η Freydis μοιάζει αρκετά παραπάνω στον πατέρα της. Ο βιασμός της από έναν χριστιανό Viking την έχει κάνει την απόλυτη αντίπαλο της χριστιανοσύνης. Με τον καιρό η Freydis θα γίνει η αρχηγός των παγανιστών Vikings ενάντια στο κύμα του χριστιανισμού που έχει «χτυπήσει» την Σκανδιναβία. Εκπαιδευμένη από την αρχηγό του Kattegat η Freydis θα είναι η τελευταία ασπίδα υπεράσπισης της ιερής τους πόλης. Αργότερα η ίδια θα ξεκινήσει μια προσωπική αποστολή στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει ένα νέο σπίτι στους παγανιστές Vikings. Παρά τα πιστεύω της αναπτύσει σχέση με έναν χριστιανό Viking με το όνομα Torsen.

Torsen: Είναι και αυτός ένας ικανός μαχητής αλλά είναι πολύ κοντά στους βασιλείς των Vikings. Βρίσκεται πολύ κοντά στην εξουσία κάτι που τον κάνει ιδανικό αρχηγό. Έχει επιβιώσει από μια μεγάλη σφαγή και έχει ενταχθεί ως υπολοχαγός στις δυνάμεις του βασιλιά Harold. Η σχέση του με την Freydis δημιουργείται στα πεδία της μάχης της 1ης σεζόν και θα αναπτυχθεί καθώς η σειρά θα προχωρά.

Harold Harada: Γιος του βασιλιά της Δανίας, είναι σοφός αλλά και αδίστακτος. Ο Harold έχει δύο φωνές να τον καθοδηγούν. Την Alienor την βασίλισσα του και τον Earl Colby έναν φιλόδοξο Άγγλο-σαξονα σύμβουλο.

Το Cast

Οι 4 παρακάτω ηθοποιοί ακούγεται πως θα έχουν κεντρικό ρόλο. Ο Δανός ηθοποιός Kenneth Christensen και ο Ισλανδός Haukur Johannesson. Και οι δύο ήταν στην Ιρλανδία λογικά για γυρίσματα.Έπειτα έχουμε την Frida Gustavsson και τον David Oakes. Όπως και με τους προηγούμενους δύο οι ηθοποιοί βρέθηκαν στην Ιρλανδία και η Frida βρίσκεται σε φωτογραφία με άτομα του επιτελείου που γιορτάζουν την ολοκλήρωση(;) των γυρισμάτων.

Δεν ξέρουμε ποιους χαρακτήρες θα παίξουν αλλά πιστεύεται πως ο Oakes θα ενσαρκώσει κάποιον Άγγλο ενώ οι άλλοι 3 Vikings.

Το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο κάποια από τα ονόματα της σειράς επιβεβαιώθηκαν. Η Yvonne Mai ηθοποιός γερμανικής καταγωγής θα παίξει έναν χαρακτήρα με τον όνομα Merin. Ο Bill Murphy θα ενσαρκώσει τον Odgar. Ο Ethan Dillon θα συμμετέχει στην σειρά αλλά ο ρόλος του δεν έχει αποκαλυφθεί. Στην συνέχεια έρχεται ο Bosco Hogan ως Athelred. Έπειτα μάθαμε για δύο υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής αυλής του William του κατακτητή εδώ έχουμε τους Alan Devine και Gavin O‘Connor. Το ενδιαφέρον με τους δύο αυτούς ηθοποιούς είναι ότι έχουν εμφανιστεί και στο Vikings. Τέλος ο Jack Mullarkey θα παίξει έναν χαρακτήρα με το όνομα Toke.

Η Karen Connell που εμφανίστηκε στο Vikings ως άγγελος του θανάτου θα έχει συμμετοχή στην νέα σειρά. Δεν γνωρίζουμε αν θα παίξει τον ίδιο ρόλο ή αν θα της δωθεί νέος χαρακτήρας.

Συντελεστές

  • Ο Steve Saint Leger θα σκηνοθετήσει 3 επεισόδια της 1ης σεζόν. Έχει εργαστεί και στο Vikings αλλά και στο πρόσφατο Barbarians του Netflix.
  • Ο Niels Arden Oplev Δανός σκηνοθέτης που έχει κερδίσει βραβείο BAFTA και έχει σκηνοθετήσει επεισόδια για τις σειρές Mr. Robot και Under the Dome θα σκηνοθετήσει ένα ή περισσότερα επεισόδια στην 1η σεζόν της σειράς.
  • Η αγαπημένη όλων Katheryn Winnick που λατρέψαμε ως Lagertha ακούγεται πως θα επιστρέψει σε ρόλο σκηνοθέτη κάτι που έκανε και για την τελευταία σεζόν του Vikings.
  • Ο Trevor Morris συνθέτης της 6ης σεζόν θα επιστρέψει για την σειρά.

Λοιπές πληροφορίες

Η σειρά είχε μπει σε στάδιο προπαραγωγης αρχές του 2020 αλλά λόγο κορονοιου τα πράγματα καθυστέρησαν. Μάλιστα ήταν μια από τις σειρές που έπρεπε να σταματήσουν και να ξανά ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Τέλη Νοεμβρίου μέλη του Cast και συντελεστές άρχισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες από την λήξη των γυρισμάτων ωστόσο δεν ξέρουμε αν ολοκλήρωσαν τις λήψεις για την 1η σεζόν ή αν έκαναν ένα διάλειμμα για Χριστούγεννα. Φαίνεται πως η 2η σεζόν είναι ήδη στα σκαριά και ίσως τα γυρίσματα της δεν αργήσουν να ξεκινήσουν.

Τα γυρίσματα έγιναν στην Ιρλανδία με τα Ashford Studios. Να θυμίσουμε πως πίσω το 2019 είχαν κλείσει 5 ετη συμφωνία με το Studio αξίας 90 εκατομμυρίων ευρώ για την δημιουργία πέντε νέων σετ. Από ότι φαίνεται μέρος της παραγωγής και της συμφωνίας θα διατεθεί για το Spinoff. Οπότε αναμένεται να δούμε μερικά γνώριμα μέρη. Έχει ακουστεί πως ήδη έχουν ζητηθεί 24 επεισόδια, αυτός είναι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός επεισοδίων για τα δεδομένα του Netflix οπότε λογικά θα μας χαρίσει την 1η σεζον σε δύο μέρη, κάτι που έχει κάνει και με το Lucifer.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Όλη η επικαιρότητα