Categories: Κόσμος

Βικτόρια Χίσλοπ: Μακάρι να είχαμε στη Βρετανία έναν Τσιόδρα

Share

“Τι κρίμα να μην έχουμε και εμείς έναν Τσιόδρα! Θα τον βλέπετε σαν θεό του Ολύμπου, φαντάζομαι”. Είναι τα λόγια της Βικτόρια Χίσλοπ, της βρετανίδας συγγραφέως που ζει -όπως ολόκληρη η ανθρωπότητα- όσα περιέγραψε στο μπεστ σέλερ της “Το νησί”, το βιβλίο και το σίριαλ για τους στιγματισμένους κατοίκους της Σπιναλόγκας.

“Οσο εσείς ήσασταν κλεισμένοι σπίτι, εμείς μπορούσαμε να πάμε σε παμπ, εστιατόρια, πάρκα”

“Εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα μέτρα καθυστέρησαν πολύ να έρθουν και βλέπετε τα αποτελέσματα. Μου φάνηκε ακατανόητη η απόφαση της κυβέρνησης να μην επιβάλει –τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο– την κοινωνική αποστασιοποίηση, όπως οι περισσότερες χώρες. Οσο εσείς ήσασταν κλεισμένοι σπίτι, εμείς μπορούσαμε να πάμε σε παμπ, εστιατόρια, πάρκα”, αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Καθημερινή η Β. Χίσλοπ και σημειώνει:

“Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει από πολύ νωρίς ιδιαιτέρως δύσκολα μέτρα. Καταλαβαίνω πως δεν μπορείτε να χαρείτε την άνοιξη, τη θάλασσα, την παρέα σας. Μιλάω με φίλους μου και μου περιγράφουν την κατάσταση. Ομως ας σκεφτείτε πως η συμμόρφωση αποδίδει καρπούς. Η στάση σας προστατεύει και σώζει ανθρώπινες ζωές, αυτό πρέπει να είναι η μεγαλύτερή σας παρηγοριά όταν κάμπτονται οι αντιστάσεις σας και θέλετε να βγείτε έξω”.

via