Κόσμος

Βίντεο: Η στιγμή που η «Γοργόνα» χάνεται στα νερά του Δούναβη σε 7 δευτερόλεπτα – Αγωνία για τους 21 αγνοούμενους

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες στον Δούναβη για τον εντοπισμό των 21 αγνοουμένων, μετά το ναυάγιο ποταμόπολοιου, που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον επτά ανθρώπων στη Βουδαπέστη.

Στις έρευνες για τους αγνοούμενους αναμένεται να συνδράμει ομάδα νοτιοκορεατών δυτών, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Kang Kyung-wha. Την ίδια στιγμή στην ουγγρική πρωτεύουσα αναμένεται να φτάσουν και συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας.

Βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει το μικρό ποταμόπλοιο «Mermaid» να εμβολίζεται από το μεγαλύτερο πλοίο και να βυθίζεται στα νερά του Δούναβη μέσα σε μόλις επτά δευτερόλεπτα.

Το ποταμόπλοιο «Mermaid» που μετέφερε Νοτιοκορεάτες τουρίστες βυθίστηκε εν μέσω κακοκαιρίας περίπου στις 9 το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα), αφού χτυπήθηκε από ένα μεγαλύτερο ποταμόπλοιο. Τις δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης δυσχέραιναν η δυαντή βροχή, αλλά και η χαμηλή ορατότητα.

Επισήμως, επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι επτά άνθρωποι έχουν διασωθεί μέσα από τα νερά του Δούναβη από χθες το βράδυ, συμπεριλαμβανομένου και ενός που βρισκόταν κοντά σε μία από τις γέφυρες, δύο μίλια νοτίως από το σημείο του ναυαγίου.

Ο Ούγγρος υπουργός Ανθρώπινων Πόρων, Μίκλος Κάσλερ, τόνισε ότι τέσσερις από τους διασωθέντες έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι τρεις βρίσκονται σε σταθεροί κατάσταση. Ανάμεσα στους επιβάτες του ποταμόπλοιου βρίσκονταν 33 Νοτιοκορεάτες και δύο Ούγγροι, μέλη του πληρώματος, όταν εμβολίστηκε το πλοίο.

Έρευνα για να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες

Η ουγγρική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε σχέση με το ναυάγιο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Άντριαν Παλ, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι το τουριστικό πλοίο βυθίστηκε σχεδόν αμέσως μετά τη σύγκρουσή του με ένα μεγάλο επιβατικό σκάφος περί τις 22:00 τοπική ώρα [23:00 ώρα Ελλάδας] μεταξύ της Αλυσιδωτής γέφυρας, της πιο γνωστής της ουγγρικής πρωτεύουσας, και της γέφυρας Μαργκερίτ, που συνδέει την παλιά πόλη της Βούδας και τη συνοικία της Πέστης.

Πρόκειται για μια πολύ δημοφιλή περιοχή, ειδικά για τις ποτάμιες περιηγήσεις, με το διασημότερο αξιοθέατο να μην είναι άλλο από το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας, που φωτίζεται κάθε νύχτα και η σιλουέτα του δεσπόζει στην ανατολική όχθη του Δούναβη.

via

Όλη η επικαιρότητα