Ηλεία

Βιολογικός καθαρισμός: O “Ηρακλής” βγαίνει για ελέγχους στον Κάμπο

Ακούστε το άρθρο

Δέκα μέρες λειτουργίας κλείνει σήμερα η μονάδα βιολογικού καθαρισμού Λεχαινών-Ανδραβίδας-Μυρσίνης –Τραγανού, ένα έργο πνοής για τον Κάμπο αλλά δυστυχώς πολλοί δημότες δεν έχουν ακόμη συνδέσει το ακίνητό τους με το δίκτυο, παρά τις συχνές ενημερωτικές οχλήσεις από τον σύνδεσμο «Ηρακλή» που διαχειρίζεται την μονάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες συνεργεία τεχνικών του «Ηρακλή» θα κάνουν ελέγχους στα δημοτικά διαμερίσματα για να διαπιστώνουν  αν έχει γίνει σύνδεση και αν όχι θα καλούν τους ιδιοκτήτες να το κάνουν άμεσα. Σε πρώτη φάση δεν θα υπάρχουν πρόστιμα γιατί δεν είναι αυτή η φιλοσοφία των μελών του ΔΣ του Συνδέσμου, αλλά αν δεν υπάρχει σύντομα ανταπόκριση ο Σύνδεσμος θα είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να προσωρήσει σε λήψη μέτρων που σίγουρα δεν είναι ευχάριστα.

Ο  Σύνδεσμος Αποχέτευσης που είναι και ο φορέας λειτουργίας και διαχείρισης αυτού του σημαντικού έργου έχοντας την πλήρη στήριξη και βοήθεια του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και του Δήμου Πηνειού και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες Λεχαινών Ανδραβίδας, Τραγανού και Μυρσίνης, έχει επίσημα και δημόσια ενημερώσει από το Μάρτιο όλους τους ενδιαφερόμενους κατοίκους αυτών των τοπικών κοινοτήτων και των οποίων τα ακίνητα έχουν στο πεζοδρόμιο τους φρεάτιο αναμονής συλλογής λυμάτων, να υποβάλουν αίτηση σύνδεσης και να τροποποιήσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα ώστε να είναι δυνατή η σύνδεση των ακινήτων με τη κεντρική αποχέτευση. Οι συνδέσεις είναι υποχρεωτικές και το κόστος επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Όλη η επικαιρότητα