Ηλεία

Βιωματικό εργαστήριο στη σεξουαλικότητα των μαθητών

Το εργαστήριο είναι βασισμένο στον διεθνή οδηγό της UNESCO για την εκπαίδευση στη σεξουαλικότητα καθώς και σε εγκεκριμένα υλικά ειδικά για την προσχολική/πρώτη σχολική ηλικία.
Ακούστε το άρθρο

Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Π.Ε. Ηλείας «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» διοργανώνει στην Αμαλιάδα, βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «η Συμπεριληπτική Εκπαίδευση στη Σεξουαλικότητα στην προσχολική και πρώτη παιδική ηλικία».

Το εργαστήριο απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς προσχολικής Αγωγής, Α΄ Δημοτικού και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στην Π.Ε. Ηλείας με στόχο την εξοικείωση και εκπαίδευση εκπαιδευτικών στην έννοια της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στη σεξουαλικότητα και την αναγκαιότητά της στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία.

Το εργαστήριο είναι βασισμένο στον διεθνή οδηγό της UNESCO για την εκπαίδευση στη σεξουαλικότητα καθώς και σε εγκεκριμένα υλικά ειδικά για την προσχολική/πρώτη σχολική ηλικία.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση στις συναισθηματικές, γνωστικές αλλά κυρίως στις ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών και μαθητριών που διέρχονται την αναπτυξιακή φάση της προσχολικής/πρώτης παιδικής ηλικίας καθώς και η εκπαίδευση στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων εκείνων που είναι απαραίτητες για τη διαχείριση θεμάτων σχετικών της σεξουαλικότητας στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία.

Στόχος είναι η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών με γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις προκειμένου να μπορούν να διαχειρίζονται ζητήματα αναπτυξιακά κατάλληλα, σχετικά με την σεξουαλικότητα των μαθητών/ μαθητριών τους (γνωριμία με το σώμα και τις λειτουργίες του, προστασία και ιδιωτικότητα κ.α) αλλά και να τους παρέχουν ένα ασφαλές πλαίσιο ώστε να εκφράζουν απορίες προβληματισμούς και συναισθήματα που είναι φυσιολογικό να δημιουργούνται σύμφωνα με την ηλικία τους.

Συγκεκριμένα η δια ζώσης ομάδα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πρόληψης Παρεμβάσεις, Ελ.Βενιζέλου 29, Αμαλιάδα στις παρακάτω ημερομηνίες : 18/10, 25/10, 01/11 και 08/11 ημέρα Τρίτη και ώρα 16:30-18:30 και η διαδικτυακή μέσω της πλατφόρμας zοom στις παρακάτω ημερομηνίες : 22/11, 29/11, 06/12 και 13/12 ημέρα Τρίτη και ώρα 16:30-18:30 (οι ημερομηνίες ενδέχεται να α

Όλη η επικαιρότητα