Εκπαίδευση

Βιωματικό Σεμινάριο: «Νικήστε το άγχος των εξετάσεων»

Ακούστε το άρθρο

Το Θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας ως χώρος εκπαίδευσης και μάθησης επιθυμώντας  να βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών και φοιτητών κατά την εξεταστική περίοδο, διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Νικήστε το άγχος των εξετάσεων».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, ώρα 17:00-21:00 με τον Καθηγητή Φιλοσοφίας, Νευρογλωσσολόγο και Συγγραφέα Δ. Ι. Τσουκνίδη. Ο κ Τσουκνίδης θα παρουσιάσει διαδραστικά, τις τελευταίες μεθόδους της συμπεριφορικής ψυχολογίας και του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, με στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να απαλλαγούν από το άγχος των εξετάσεων, πανελληνίων και ενδοσχολικών. Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και θα παρουσιαστούν:

  • οι δύο αποτελεσματικότερες τεχνικές για να απαλλαγούμε εύκολα από την εμφάνιση στρες και άγχους κατά την περίοδο των εξετάσεων
  • η ταχύτερη μέθοδος για να διαχειριστούμε άμεσα τις κρίσεις πανικού πριν δημιουργήσουν πρόβλημα στην επίδοσή μας

Η συμμετοχή στο σεμινάριο προϋποθέτει εγγραφή και το κόστος είναι 10 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από Τετάρτη 11-04-2018 στα τηλ: 2621505160 & 2621505170

Παράλληλες δράσεις:

  • Βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι Αρχαίων Ελληνικών.

Συνεχίζεται με επιτυχία το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι ΄΄Αρχαία Ελληνικά για μαθητές δημοτικού ΄΄ κάθε Σάββατο μεσημέρι στις 15:00. Τα παιδιά μέσω αυτής της δράσης, έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν προοδευτικά αρχαίες ελληνικές λέξεις και μύθους, να παίξουν, να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν. Να γνωρίσουν βιωματικά υψηλές αξίες και πρότυπα  εμπλουτίζοντας το λόγο και την ψυχή τους.

  • Επισκέψεις σχολείων

Περισσότερα από 50 Δημοτικά σχολεία  και νηπιαγωγεία από Ηλεία, Μεσσηνία,  Αιτωλοακαρνανία και Ζάκυνθο έχουν επισκεφθεί στο διάστημα των τριών τελευταίων μηνών το Θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή  βιωματική εμπειρία μέσω του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού προγράμματος που προσφέρει το  Θεματικό πάρκο.

Όλη η επικαιρότητα