Ελλάδα

Βιοποικιλότητα και διατήρηση των οικοσυστημάτων

Ε ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ &ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ακούστε το άρθρο

Σε διημερίδα στην ΗΡΑΚΛΕΙΑ Σερρών που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε χθες και   διοργανώνει το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΛΙΜΝΕΣ, συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Ήλιδας κ.  Βασίλης Παπαδόπουλος ως εκπρόσωπος του Δήμου Ήλιδας στο ΔΙΚΤΥΟ. 

Με τον αντιδήμαρχο Ζηρου, Παπαβασιλείου Β

Η θεματολογία ήταν ιδιαίτερα  ενδιαφέρουσα και περιελάμβανε:

Θεματική Ενότητα Ι

Τι σημαίνει ένας νόμος, σ’ ένα κλίμα που αλλάζει;

Θεματική Ενότητα ΙΙ

Μετατροπή της κλιματικής αλλαγής σε ωφέλεια

Θεματική Ενότητα ΙΙΙ

Σύμφωνο Δημάρχων και Δημοτικά Σχέδια Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή: Κοινά σημεία για αξιοποίηση.

Θεματική Ενότητα ΙV

Κλιματική αλλαγή και λίμνη Κερκίνη

Θεματική Ενότητα V

Οικοσύστημα Λίμνης Κερκίνης

Θεματική Ενότητα VI

Κυκλική Οικονομία & κλιματική αλλαγή.

Στην διημερίδα συμμετείχαν  εκπρόσωποι όλων των δήμων πού είναι μέλη στο Δίκτυο πόλεων με λίμνες από Ελλάδα και Κύπρο καθώς και εκπρόσωποι συνδεδεμένων μελών από Ελλάδα και Ευρώπη.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν  υφυπουργοί όπως: οι κ.κ. Τριαντόπουλος Χρ, Καλαφάτης Στ.,Καραμανλής Κ, καθηγητές πανεπιστημίων, μεταξύ αυτών, οι κ.κ Μανιάτης Γιανν, oπρώην Υπουργός κ. Λέκκας Ευθύμιος, κ.α.Από το χώρο της αυτοδιοίκησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Σπυρόπουλος Παν. Ο  Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου Γ ως πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ,  ο  Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κουτσάκης Γ.

Με τον πρωην Υπουργό κ. Μανιάτη Γιάν. Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιά.

Όπως γνωστοποίησε  ο κ. Β. Παπαδόπουλος  μεταξύ των  στόχων του Δικτύου είναι: Η προστασία των Λιμνών πού ανήκουν διοικητικά εντός των ορίων των Δήμων, μέσω της προστασίας της βιοποικιλότητας και διατήρησης των οικοσυστημάτων και των παρυδάτιων συστημάτων των περιοχών. Η τουριστική προβολή και η αειφόρος ανάπτυξη των περιοχών με σεβασμό στο περιβάλλον. Ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών μεταξύ των μελών του Δικτύου αλλά και με άλλους φορείς με παρόμοιους στόχους, η οργάνωση κοινών δράσεων προβολής,  διαφήμισης, περιβάλλοντος κλπ.

Με τον οικοδεσπότη της διημερίδας δήμαρχο Ηράκλειας.

Με την παρουσία του αυτή ο κ. Παπαδόπουλος, ενημέρωσε και έθεσε προς συζήτηση στα μέλη το θέμα για την επιχειρούμενη προσπάθεια από την Ένωση Αγρινίου για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πέριξ της λίμνης, και ζήτησε την στήριξη του Δικτύου για την αποτροπή της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών αφενός και αφετέρου για την μελέτη του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της λίμνης.

Όλη η επικαιρότητα