Κόσμος

Viral φωτογραφία ενός άστεγου παιδιού αλλάζει ριζικά τη ζωή του

viral_fotografia_enos_astegoy_paidioy_allazei_rizika_ti_zoi_toy.jpg

Ο 9χρονος Ντάνιελ Καμπρέρα έκανε ό,τι συνηθίζουν να κάνουν όλοι οι συνομήλικοί του μετά το σχολείο: διάβαζε τα μαθήματά του. Ωστόσο, το γεγονός ότι αναγκαζόταν να το κάνει υπό το φως μίας πινακίδας των MacDonalds, αφού τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του είναι άστεγοι, σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο.

Τη συγκλονιστική αυτή σκηνή κατέγραψε με τη φωτογραφική της μηχανή μία 20χρονη φοιτήτρια, η οποία έτυχε να περνάει από το συγκεκριμένο σημείο της πόλης Μαντάουε στις Φιλιππίνες όπου μελετούσε ο μικρός Ντάνιελ. Συγκινημένη από το θέαμα, ανέβασε τη φωτογραφία στη σελίδα της στο facebook, με αποτέλεσμα να γίνει viral μέσα σε λίγες ώρες.

Η αντίδραση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν άμεση. Δεκάδες δωρεές άρχισαν να καταφθάνουν για τον αξιαγάπητο μικρό και την οικογένειά του, που αποτελείται από τη μητέρα του και τα δύο αδερφάκια του. Εκτός από χρηματικά ποσά, που είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν τις σπουδές του μικρού Φιλιππινέζου, συγκεντρώθηκαν αρκετά σχολικά ειδη καθώς και τρόφιμα για την τετραμελή οικογένεια, που μέχρι τώρα επιβίωνε με 1,7 δολάρια τη μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τη δημοσίευση της εν λόγω φωτογραφίας, ο μικρός Ντάνιελ είχε μόνο ένα μολύβι για να γράφει τα μαθήματά του, το οποίο και πρόσεχε σαν τα μάτια του, αφού δεν θα είχε δυνατότητα να αγοράσει άλλο εάν ποτέ το έχανε.

 
 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα