Categories: Lifestyle

Virgil Abloh: Η κληρονομιά του τιμάται με έκθεση στο Μουσείο του Μπρούκλιν

Share

Το Μουσείο του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη διοργανώνει την πρώτη έκθεση – αφιερωμένη στο έργο του καλλιτέχνη, σχεδιαστή και επιχειρηματία, Virgil Abloh, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο σε ηλικία 41 ετών από καρδιακό αγγειοσάρκωμα.

Με τίτλο «Virgil Abloh: Figures of Speech» η έκθεση που θα εγκαινιαστεί τον Ιούλιο, είναι αναβίωση της πρώτης ατομικής έκθεσης του σχεδιαστή, η οποία φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σικάγο – MCA Chicago το 2019.

Παρουσιάζοντας δύο δεκαετίες δημιουργικού έργου, το Μουσείο του Μπρούκλιν θα φιλοξενήσει ρούχα, γλυπτά μεγάλης κλίμακας, καθηλωτικές εγκαταστάσεις, ταινίες και αρχειακά σκίτσα – μεταξύ των οποίων τις συνεργασίες του Abloh που καθόρισαν την καριέρα του.

«Είναι η πρώτη έκθεση αφιερωμένη στον αείμνηστο καλλιτέχνη και σχεδιαστή Virgil Abloh, το έργο του οποίου αναμόρφωσε τις έννοιες της σύγχρονης μόδας, της τέχνης, του εμπορίου, του σχεδιασμού και της νεανικής κουλτούρας» αναφέρει το Μουσείο στην ανακοίνωση του εκθεσιακού του προγράμματος για το 2022.

To tweet του Μουσείου

Την έκθεση επιμελούνται οι Μάικλ Ντάρλινγκ και Άντγουον Σάρτζεντ εστιάζοντας στην προσήλωση του εκλιπόντος σχεδιαστή στην τέχνη του και στην αποστολή του να ανοίγει πόρτες για άλλους και να δημιουργεί μονοπάτια για μεγαλύτερη ισότητα στην τέχνη και το σχέδιο.

Ο Abloh έγραψε ιστορία ως ο πρώτος μαύρος καλλιτεχνικός διευθυντής του Louis Vuitton και ίδρυσε το brand streetwear Off-White με τον Kanye West. Στη μουσική σφαίρα, ήταν επίσης DJ και είναι ίσως περισσότερο γνωστός ως καλλιτεχνικός διευθυντής του άλμπουμ «Watch the Throne» των Jay-Z και West, μεταξύ πολλών άλλων.

Ήταν υπέρμαχος της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης και βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για αναδυόμενα δημιουργικά ταλέντα.