Life Υγεία

Βιταμίνη Α: 8 τροφές που σου τη δίνουν (και κάνουν θαύματα στο δέρμα σου)

Ακούστε το άρθρο

Νιώθεις ότι είσαι ενήμερη και ξέρεις γιατί έχεις ανάγκη τις βιταμίνες Α και C. Ισχύει όμως το ίδιο και για τη βιταμίνη Α; Ξέρεις πού ακριβώς χρησιμεύει και με ποιους τρόπους θα την πάρεις φυσικά;

Επίτρεψέ με να σου εξηγήσω τη σημασία της βιταμίνης Α στη ζωή σου. Έχει πολλούς ρόλους αλλά είναι περισσότερο σημαντική για την υγεία του δέρματος. Συμβάλει στην παραγωγή φρέσκων, νέων κυττάρων και αυτός είναι ο λόγος που η επιδερμίδα είναι σφριγηλή και λαμπερή.

Η βιταμίνη Α περιλαμβάνει ρετινοειδή, δηλαδή συστατικά που κάνουν διάφορα πράγματα για το δέρμα σου. Μειώνουν τις ρυτίδες και τις έντονες γραμμές, καταπολεμούν τις UV ακτινοβολίες, την ακμή και κλείνουν πιο γρήγορα τις πληγές. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με υψηλά ποσοστά βιταμίνης Α στο δέρμα τους, δείχνουν πιο νέοι.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α

Πώς θα μείνουμε για πάντα νέες; Με τον πιο φυσικό τρόπο. Μέσα από τις σωστές διατροφικές επιλογές που κάνουν συνολικό καλό στην υγεία και μας δίνουν φανταστικό δέρμα (by the way). Σου δίνουμε 8 τροφές που δρουν υπέρ του δέρματος και αποτελούν τις ιδανικές πηγές της βιταμίνης Α.

Γλυκοπατάτα

Καρότα

Πεπόνι

Κόκκινη πιπεριά

Αποξηραμένα βερίκοκα

Αυγά

Σολομός

Γιαούρτι

Απορρόφησε τη βιταμίνη σωστά

Το σώμα μπορεί να απορροφήσει βιταμίνη Α μόνο όταν την τρως με λιπαρά. Αν λοιπόν καταναλώνεις φρούτα ή λαχανικά, συνδύασε με ελαιόλαδο, αβοκάντο ή ξηρούς καρπούς. Αν και οι τροφές από μόνες τους δεν αρκούν για να έχεις ένα τέλειο δέρμα, είναι μία πολύ καλή αρχή. Μην ξεχνάς εξάλλου ότι είμαστε ό,τι τρώμε. Και πού αντανακλάται αυτό κυρίως; Στην επιδερμίδα μας.

via

Όλη η επικαιρότητα