Πολιτική

Βίτσας: «Καμία νέα μείωση στους μισθούς των στρατιωτικών»

stratiwtikoi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δεν πρόκειται να μειωθούν άλλο οι μισθοί των στρατιωτικών διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

«Η τακτοποίηση που θα γίνει έρχεται να εξορθολογήσει μια κατάσταση που διακρίνεται από πολλά ειδικά μισθολόγια και όχι να μειώσει και άλλο τις ήδη ψαλιδισμένες απολαβές, για όσους είναι υπό το ΥΠΕΘΑ», εξηγεί. Ο κ. Βίτσας αναφέρει επίσης πως το Υπουργείο επεξεργάζεται μέτρα «που θα έρχονται να βελτιώσουν τη θέση των στελεχών, όπως κατοικίες, εξορθολογισμός των μεταθέσεων και άλλα».

Παράλληλα εκφράζει δυσαρέσκεια για τη στάση της Ε.Ε. στην εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό. Όπως τονίζει, «μπορεί να γίνονται διάφορα παζάρια από την τουρκική πλευρά, αλλά η πραγματικότητα είναι και πως από την πλευρά των ευρωπαϊκών χωρών δεν υπήρχε η πρέπουσα ανταπόκριση». Προσθέτει, επίσης, πως «οι ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν καθυστερήσει πολύ στο ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων από τη Τουρκία, ενώ στην αποστολή προσωπικού για να εξετάζουν τα αιτήματα ασύλου στα ελληνικά νησιά βρισκόμαστε μόνο στο 10%».

Για το ενδεχόμενο, τέλος, να μείνουν άνεργοι εργαζόμενοι τηλεοπτικών σταθμών που δεν έλαβαν άδεια, ο αναπληρωτής υπουργός κατηγορεί τους καναλάρχες ότι «προσπαθούν με απειλές να βάλουν τους εργαζόμενους μπροστά για να τους χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινη ασπίδα, στην προσπάθεια που κάνουν για διάσωση και διαιώνιση του καθεστώτος ανομίας και αυθαιρεσίας στο οποίο έχουν μάθει να λειτουργούν». 

Όλη η επικαιρότητα