Life Βιβλίο

«Βιβλίο Τέχνης Έκτακτης Ανάγκης» με παιχνίδια, έργα ζωγραφικής και συμβουλές διατήρησης καλής ψυχικής υγείας

Ακούστε το άρθρο

Ένας street art καλλιτέχνης στο νότιο Λονδίνο δημιούργησε ένα «Βιβλίο Τέχνης Έκτακτης Ανάγκης» (Emergency Art Book) γεμάτο παιχνίδια, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, έργα τέχνης και πληροφορίες ασφάλειας για να βοηθήσει τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Το βιβλίο 72 σελίδων δημιουργήθηκε μέσα «σε λίγες μέρες» από τον Remi Rough και περιέχει έργο αριθμημένο και υπογεγραμμένο από τον καλλιτέχνη. Πέντε τόμοι που έχουν επιλεγεί τυχαία έχουν ένα πρωτότυπο ζωγραφικό έργο, το οποίο θα κανονικά θα κόστιζε 500 λίρες Αγγλίας.

Ο καλλιτέχνης είπε στο BBC ότι το βιβλίο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της συζύγου του που είναι εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας, έτσι ώστε να περιλαμβάνει πληροφορίες που συμβάλουν στην ευεξία των ανθρώπων.

Ο Remi Rough είπε ότι όταν ο ιός εξαπλώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο άρχισε να ανησυχεί για το πώς θα μπορούσε να συνεχίσει ως καλλιτέχνης. «Δεν είμαι εκατομμυριούχος, δεν έχω χορηγό και δεν έχω υπογράψει συμφωνία με τις μεγαλύτερες γκαλερί στον κόσμο» ανέφερε.

«Οι άνθρωποι χρειάζονται την τέχνη και το χρώμα τώρα περισσότερο από ποτέ. Η τέχνη έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην ψυχική υγεία των ανθρώπων, μας κάνει ευτυχισμένους και μας δίνει διαφυγή από την πεζή καθημερινότητα» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα