Ελλάδα

Βλήμα όλμου στην παραλιακή της Ζακύνθου!

limani-olmos.jpg

Βλήμα όλμου, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εντοπίστηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο πεζοδρόμιο της παραλιακής και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για αυτό το επικίνδυνο εύρημα, έδρασε άμεσα ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, καθώς το βλήμα όπως διαπιστώθηκε εκ πρώτης όψεως παρέμενε σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση.

Το βλήμα, που με βάση το πιθανότερο σενάριο αλιεύθηκε από κάποιο ψαράδικο και εγκαταλείφθηκε στην παραλιακή, είχε περίπου 50 εκατοστά μήκος και εντοπίστηκε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα.

Μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε φυλασσόμενο χώρο και στην συνέχεια ενημερώθηκε το Τμήμα Εκκαθαρίσεων Ναρκοπεδίου Ξηράς ώστε να αναλάβει την ασφαλή καταστροφή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξειδικευμένο κλιμάκιο πυροτεχνουργών επρόκειτο να έρθει στο νησί μας χθες το απόγευμα και να εξουδετερώσει το βλήμα με ελεγχόμενη έκρηξη στο Νταμάρι της Αγίας Μαρίνας.

Η επιχείρηση επρόκειτο να γίνει παρουσία δύναμης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για λόγους ασφάλειας, λιμενικών αλλά και αστυνομικών.

Πηγή: ermisnews.gr

Όλη η επικαιρότητα