Ηλεία

Βοήθεια στο σπίτι: Οργανικές θέσεις στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης

Ακούστε το άρθρο

Ενίσχυση των κοινωνικών δομών με προσωπικό φέρνει η πανδημία του κορονοϊού καθώς επίσης και έκτακτη ενίσχυση του προσωπικού των δήμων, που είδαν σημαντικό μέρος των εργαζομένων τους να τίθενται εκτός υπηρεσίας από τις άδειες ειδικού σκοπού.

Ήδη από τον ΑΣΕΠ δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο της προκήρυξης για τις 2.909 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Δίνεται η δυνατότητα στου δήμους που δεν υλοποιούν το πρόγραμμα όπως ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης να συστήσουν οργανικές θέσεις, 4 συνολικά: κοινωνικός λειτουργός, νοσηλευτής, οικιακή βοηθός και οδηγός εφόσον υπάρχει όχημα

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος εν μέσω της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, με τη συνδρομή που παρέχουν στις ευπαθείς του πληθυσμού, απέδειξαν για άλλη μια φορά την καινοτομία και τη χρησιμότητα του προγράμματος. Εν είδει επιβράβευσης λοιπόν το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε 2.909 μόνιμες προσλήψεις, όπου οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»  θα λάβουν την ειδική μοριοδότηση για το σύνολο των θέσεων που προκηρύσσονται. Η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να «τρέξει» εντός του Μαΐου.

Όλη η επικαιρότητα