WEB tv Ηλεία

«Βοήθεια στο σπίτι»: Πολύτιμη προσφορά και στον Πύργο (vid)

Ακούστε το άρθρο

Υπερπολύτιμος συμπαραστάτης για τους μη αυτοεξυπηρετούμενους δημότες

Έναν υπερπολύτιμο συμπαραστάτη έχουν όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας του κορωναιού οι ηλικιωμένοι και όχι μόνο δημότες του Πύργου. Οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» δίνουν καθημερινά τη δική τους σκληρή μάχη για να βρίσκονται δίπλα στους εξυπηρετούμενους -που ήταν ωφελούμενοι του προγράμματος και πριν την εμφάνιση του κορωνοιού- αλλά και σε πολλούς άλλους συμπολίτες που δεν μπορούν αυτό το δύσκολο διάστημα αυτοεξυπηρετηθούν…

Έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου Πύργου οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προσφέροντας εκτός από τα απαραίτητα και το αίσθημα της συντροφικότητας, της γνώσης ότι κάποιος ενδιαφέρεται βρίσκεται δίπλα τους, σε πάμπολλους συμπολίτες… ένα αίσθημα που –σίγουρα- η «αξία» του δεν είναι εύκολο να «μετρηθεί»…

Η εργαζόμενη στο πρόγραμμα και γραμματέας του Διαπεριφερειακού Συλλόγου Εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» Δυτ. Ελλάδας και Πελοποννήσου Διονυσία Παπαγιαννακοπούλου τόνισε ότι «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζει η Ελλάδα αλλά και όλος ο πλανήτης το Βοήθεια στο σπίτι βρίσκεται καθημερινά έξω από τα σπίτια για αυτούς που μένουν μέσα. Στηρίζουμε τους εξυπηρετούμενους του προγράμματος αλλά και τις ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους και άλλους που δεν μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι, ψωνίζουμε γι` αυτούς για να μην τους λείψει τίποτα.

Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο που βρίσκεται δίπλα μας και από την πρώτη στιγμή φρόντισε να έχουμε στη διάθεση μας όλα τα υλικά για την ατομική προστασία μας. Ευχαριστούμε επίσης για την στήριξη τους και τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Βγενόπουλο καθώς και τον πρόεδρο των εργαζομένων του δήμου Πύργου Χρήστο Γαρύφαλλο.

Θέλω επίσης να τονίσω ότι για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι θα κάνουν Πάσχα έχοντας πληρωθεί. Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας καλό Πάσχα με Υγεία και δύναμη».

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Πύργου Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε πως «Είναι πολύ σημαντική η στήριξη από την δομή του Βοήθεια στο σπίτι. Οι εργαζόμενοι στη δομή δίνουν τη δική τους μάχη καθημερινά από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ προσφέροντας βοήθεια σε μη αυτοεξυπηρετούμενους δημότες που λόγω της καραντίνας δεν έχουν κάποιον δικό τους άνθρωπο δίπλα τους. Η συνταγογράφηση φαρμάκων, η προσκόμιση αγαθών που δεν μπορούν να αγοράσουν οι ίδιοι, είναι μερικές μόνο από τις ενέργειες της δομής που είναι πολύτιμες για τη συγκεκριμένη κατηγορία των συμπολιτών μας.

Οι κοινωνικές δομές του δήμου Πύργου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, υλοποιούν ένα σχέδιο επισιτιστικής βοήθειας που αφορά τους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρονται διατακτικές σε είδη διατροφής. Ταυτόχρονα υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας επιχειρηματίες που δείχνουν την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, σε όσους έχουν ανάγκη, προσφέροντας είδη διατροφής. Επίσης έξω από σούπερ μάρκετ ο δήμος Πύργου έχει τοποθετήσει καλάθια όπου όποιος δύναται αφήνει τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη προκειμένου όσο μπορεί ο καθένας να στηρίξει τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Ακόμα σαν δήμος προσφέρουμε και ψυχολογική υποστήριξη αρκεί κάποιος να επικοινωνήσει στο τηλεφωνικό κέντρο».

Όλη η επικαιρότητα