Αρθρογραφία

Βολεύτηκε και αυτός…

Ακούστε το άρθρο

Στο καφενείο στη γωνία της πλατείας και πάλι σήμερα, εθιμικά και κατά συνήθεια, με τον φίλο μας τον Αμερικανοέλληνα στην παρέα και με άδεια από τον μαγαζάτορα να πολιτικολογήσουμε κιόλας, αφού όπως δήλωσε έχει άρει το εμπάργκο που μας είχε επιβάλει, λόγω καλής διαγωγής και υπακοής στις εντολές του.

Συζητούμε λοιπόν περί ανέμων και υδάτων, με τον λαλίστατο πάντα Αμερικανοέλληνα παρόντα μεν αλλά αμέτοχο και κάπως σκεπτικό, αν και τελευταία οι τουριστικές του δουλειές στην γείτονα από βορρά, πάνα πολύ καλά και ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο και να αποφεύγει να μονοπωλήσει ως συνήθως την συζήτηση.

Κι όμως συνέβαινε άλλο σοβαρό και ναι μεν ήθελε πολύ την μεσημεριανή μας παρέα, αλλά απέφευγε να μπει στην συζήτηση φοβούμενος μην οξυνθεί η κατάσταση, αλλά και να μην βγάλει τα προσωπικά του ζητήματα στην φόρα, αφού τελικά δεν επρόκειτο για μπίζνες, αλλά για καθαρά οικογενειακό ζήτημα, που δεν μας αφορούσε ,κατά την σιωπηλή του γνώμη.

Και φυσικά το ανέφερε ο γκρινιάρης της παρέας και με οξύτητα μάλιστα, καλώντας βέβαια και τον φίλο μας τον Αμερικανοέλληνα να πάρει θέσει και να μας διευκρινίσει τα πως και τα γιατί και κυρίως γιατί αγαπητέ φίλε μας, αφού εσύ και η οικογένειά σας δεν έχετε τέτοιες ανάγκες, πως τόλμησες, αποφάσισες και δέχτηκες να διοριστεί η κόρη σου σε υψηλόβαθμη και υψηλόμισθη θέση στο Ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα κατευθείαν με επιλογή από την Κυβέρνηση;

Αν είχε γίνει κάποιος διαγωνισμός, με ΑΣΕΠ και διαφανείς διαδικασίες, με ανταγωνισμό κλπ. ξέρεις αγαπητέ μας φίλε θα δίναμε και συγχαρητήρια και ας ξέρουμε πως η κόρη σου εν τέλει είναι Αμερικανίδα, που σημαίνει ότι ο διορισμός της ενοχλεί βαθιά τα εδώ ελληνάκια που παραμένουν άνεργα ή φεύγουν για την Ευρώπη κυρίως, για το μεροκάματο, κουβαλώντας μαζί τους πτυχία και μεταπτυχιακά.

Και μην μας πεις ότι έχει τόσο πολλά προσόντα, που ο κ Υπουργός έκρινε πως είναι η κατάλληλη γι αυτόν περίπτωση, ώστε να στελεχώσει το πολιτικό του γραφείο, όπως δικαιούται να το πράξει άλλωστε, χωρίς διαδικασίες, αλλά με δική του επιλογή, σύμφωνα με το νόμο και την ισχύουσα πρακτική για ειδικές περιπτώσεις, όπως εν προκειμένω της κόρης σου.

Και δεν μιλάς τώρα, όπως μέχρι πρότινος, που τους ξεθεμέλιωνες όλους, που ταλαιπωρήθηκες, όπως έλεγες, για τις επενδύσεις σου στην πατρίδα και αφού δεν κατέστη δυνατό, πήρες τα ωραία σου χρήματα και τα επένδυσες στις παραλίες της νότιας Αδριατικής, αλλά εδώ ξαναγύρισες και βόλεψες την κόρη σου και μάλιστα μετά από λίγο θα γίνει και μόνιμη στο Δημόσιο, λόγω ικανοτήτων και κατ εξαίρεση πάντα.

Όλο στις εξαιρέσεις βρίσκεσαι τελευταία φίλε μας, μέχρι που κατάπιες ακόμη και την λαλίστατη γλώσσα σου και όλα φαντάζουν στο μυαλό σου όμορφα και ωραία, αφού τελικά βολεύτηκες σιωπώντας ένοχα και ύποπτα.

Όλη η επικαιρότητα