Ηλεία

Βολές κατά του ΓΟΕΒ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρ. Παλαιολόγος

Ακούστε το άρθρο

Βολές κατά του ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και αντιδήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Χρήστος Παλαιολόγος, με αφορμή το πρόβλημα που υπάρχει στο αντλιοστάσιο Β1 που βρίσκεται στην περιοχή.

Όπως είπε ο κ. Παλαιολόγος, έχει ανακύψει πρόβλημα με μία αντλία η οποία έχει χαλάσει και βρίσκεται εκτός λειτουργίας και παρά το γεγονός ότι ο ΤΟΕΒ κατέβαλε τα χρήματα που απαιτούνται για την επισκευή του, η βλάβη δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων.

Καταβλήθηκαν τα χρήματα

«Μου ζήτησαν να πληρώσω κάποια λεφτά από τον ΓΟΕΒ, να φτιαχτεί κάποια αντλία η οποία είναι χαλασμένη και βρίσκεται στο συνεργείο. Εγώ αμέσως κατέθεσα; τα χρήματα τα οποία είναι 8.200 ευρώ και η αντλία ακόμη δεν έχει έρθει και αντιμετωπίζουμε κινδύνους με μεγάλες βροχοπτώσεις να γίνουν πλημμύρες. Από εκεί και πέρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, όποιος είναι υπεύθυνος να αναλογιστεί τις ευθύνες του. Εγώ αυτό που ήταν να κάνω το έκανα και κατέθεσα τα χρήματα στους υπαλλήλους του ΓΟΕΒ.  Τώρα τι κάνει η διαχείριση του ΓΟΕΒ δεν με ενδιαφέρει. Εγώ σαν συνδρομητής αυτά που μου αναλογούν, αυτά που μου έχουν βγάλει ως αναλογία μου τα έχω καταθέσει. Υπάρχουν κάποιες κωλυσιεργίες απ’ ότι έχω ενημερωθεί από τους εργαζομένους, αλλά δεν ευθυνόμαστε εμείς. Εμείς την αναλογία μας σαν ΤΟΕΒ Μυρτουντίων την έχουμε πληρώσει, είμαστε πάντα συνεπείς και ανταποκρινόμαστε σε όλα αυτά που μας λέει ο ΓΟΕΒ» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα επανέλαβε την πρότασή του προς την Περιφέρεια και το Υπουργείο, να διατεθούν τα αντλιοστάσια στον ΤΟΕΒ να τα λειτουργήσει μόνος του, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατά του ΤΟΕΒ αλλά και κατά της Περιφέρειας, λέγοντας:

«Ο ΓΟΕΒ λες και είμαστε εχθροί, αντί να συνεργαστούμε για το καλό του πολίτη και για το καλό των αρδευτών, για το καλό των συμπολιτών μας. Δυστυχώς δεν υπάρχει συνεργασία. Έχω πει πολλές φορές ας μου δώσουν τα αντλιοστάσια να τα διαχειριστώ μόνος μου, για να μπορέσουμε να έχουμε μία καλύτερη λειτουργία. Σε αυτό κουμάντο κάνει η Περιφέρεια απ’ ότι γνωρίζω, το Υπουργείο, ας μας δώσουν τα αντλιοστάσια να τα διαχειριστούμε μόνοι μας. Δυστυχώς ο ΓΟΕΒ είναι μία βδέλλα που βυζαίνει τα ΤΟΕΒ. Σαν ΤΟΕΒ Μυρτουντίων αισθανόμαστε ότι είμαστε πάντα οι αιμοδότες που δίνουμε συνέχεια το αίμα μας για τα ΓΟΕΒ. Πρέπει να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους για να μπορούμε και εμείς να λειτουργήσουμε πιο σωστά. Την καινούργια καλλιεργητική περίοδο του 2019 ελπίζω να μην έχουμε προβλήματα, ελπίζω ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης να σκύψουν σε αυτό το πρόβλημα που λέγεται ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ, να το λύσουν για το καλό του τόπου. Αισθάνομαι ότι αυτοί είναι οι κυβερνήτες του νομού και σαν κυβερνήτες αυτοί κάνουν κουμάντο. Εάν στο νομό ο πρωτογενής τομέας δεν εργαστεί, δεν παράγει, δεν θα υπάρχει τίποτα, δεν θα υπάρχει καμία κίνηση. Ο πρωτογενής τομέας θέλει βοήθεια και την βοήθεια την έχουν οι κυβερνήτες και πρέπει να κάνουν τα πάντα. Εμείς είμαστε συνεργάσιμοι, είμαστε συνεπείς και ανταποκρινόμαστε σε κάθε κάλεσμα της Περιφέρειας. Και σε πλημμύρες και σε όλα, ανά πάσα στιγμή».

Όλη η επικαιρότητα